Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

6 makeuptrender vi helst lägger bakom oss

12 aug, 2021 
AvJessica Blockström Hember
Fotograftt & jj Jordan/Pexels
bryn som bleks inför Guccis visning 2018
Från den glänsande Insta-nästippen till de gulblekta brynen - här är trender vi haft på makeupfronten som skönhetsredaktören inte vill se blomma upp igen.
Annons
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmerBrand logo
10 ikoniska outfits från filmer du aldrig glömmer

Det är otroligt kul med trender, bland annat för att man ofta kan se på sin egen sminkning vilken tidsepok bilder är tagna (hej blå mascara, frostade läppar och hockeyfrilla på 80-talet). Det som skiljer dagens trender från tidigare är ju dock att de är så många fler som snurrar samtidigt. Och att allt faktiskt är ok. Så länge du gillar det så kör. Det är en kick för humöret att se folk som verkligen vågar göra sin grej. Samtidigt finns det ändå några trender jag inte är så förtjust. Det här är några jag helst önskar att jag slipper uppleva igen. Åtminstone de närmaste åren.

Highlighter på nästippen

Nikkie de Jager aka makeupikonen Nikkie Tutorials

Flera av trenderna vi sett de senaste åren har fötts i sociala medier. Så också den där highlighter inte bara målas mycket tydligt på kindben utan också på nästippen så den lyser och ser näst intill blankpolerad ut. Ganska kul men inget som känns direkt 2021.

Kardashian-contouring

kim kardashian och makeupartisten Mario Dedivanovic

Det är härligt när folk använder smink för att framhäva sin stil och personlighet, det kan vara genom en explosion av regnbågens färger på locken eller "bara" en riktigt klarröd signaturläpp. Precis motsatsen är begreppet contouring - att helt radera ut de egna dragen och bygga upp nya med basprodukter och skuggteknik. Nästan som att du lagt ett Insta-filter över det hela. Trots att det är både tidskrävande och lite klurigt att få till perfekt (vilket är målet) har detta varit den allra största trenden i många år nu, en trend som startades och har hållits vid liv av Kim Kardashian och hennes makeupartist Mario Dedivanovic. Jag tycker att Kim kan vara ruskigt snygg men är samtidigt otroligt trött på allt vad tung contouring, baking osv heter. Det gör ansiktet uttryckslöst och intetsägande. Det är dags att gå vidare nu. Till mer lek, lust och livfullhet i makeupen.

Annons

Målade mörka ringar under ögonen

I våras dök en av de märkligaste makeuptrenderna någonsin upp på TikTok. Den gick ut på att man inte skulle dölja sina mörka ringar under ögonen utan tvärtom förstärka dem. Jag vill helst inte se mer trött ut än jag redan känner mig och hoppas den trenden rinner ut i den eviga sanden.

Blekta bryn

blekta bryn pryder Gigi Hadid på Pradas visning höst/vinter 2019

Pat McGrath hittar på mycket kul till catwalken men en del blir bäst om det också stannar där. En sådan sak är de blekta brynen. Här ovan kan du se när de gjordes till Pradas höst/vinter visning 2019 men redan året innan syntes de hos Gucci. De blev alltså inte bara en säsongsfluga utan har tittat upp lite här och nu sedan dess. Men för en som kämpar med att få tillbaka några av de bryn som plockades bort i slutet av 1900-talet så är det här bland det hemskaste. Jag tackar för underhållningen men hoppas trenden nu ebbar ut.

Annons

Heroine chic

Också det här en trend som ploppar upp med jämna mellanrum, en look där man ska se trött, sliten, oduschad och undernärd ut. Jag älskar smink för att det får mig på bra humör, gör att jag känner mig fin eller cool eller härlig och för att det är roligt att leka och experimentera med. Heroine chic är precis motsatsen av allt det. Den gör mig bara sur och ledsen. Då gillar jag faktiskt glam goth bättre även om man kan se ut som uppstigen från de döda med mörkt läppstift, blekpudrad hy och massor av svart runt ögonen. Om man nu ska se ut som ett lik kan man i alla fall se ut som ett glammigt sådant.

Strass eller pärlor på läpparna

läppar med strass

Av uppenbara själ, nämligen totalt opraktiskt och alldeles för knepigt att äta.

Annons