Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Skönhetsredaktören: Här är den bästa vattenfasta mascaran

05 apr, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografandrea piacquadio/pexels
Vattenfast mascara
Vårregn, pollentrubbel eller gråtfest framför Netflix är inget som får denna favorit att tappa greppet om fransarna.
Annons
VIDEO: Mogen hy - Tre sätt att styla ögonbrynen påBrand logo
VIDEO: Mogen hy - Tre sätt att styla ögonbrynen på

Trött på att mascaran hamnar under ögonen? Vare sig du har ögon som rinner av pollen just nu, snabbt får flottiga lock när det hettar till på sommaren, har lika lätt för att börja gråta som undertecknad eller helt enkelt vill känna dig fin när du svettas på yogan så är lösningen vattenfast mascara. Men det är inte helt lätt att veta vilken som verkligen håller måttet. För även om de vattenfasta mascaror som finns ute nu är betydligt bättre än förr så finns det en hel del som trots namnet inte sitter så bra som man önskar.

Skönhetsredaktörens tips: bästa vattenfasta mascaran

Det finns några som faktiskt håller vad de lovar samtidigt som de ger riktigt snygga fransar. Jag har två favoriter som fungerar lite olika.

Bästa klassiska vattenfasta mascaran

vattenfast mascara byredo

En riktig snygging på utsidan är Byredos vattenfasta mascara med det poetiska namnet Tears in Rain. Inuti väntar en krämig men lättmålad formula som ger fin fyllighet och sitter oavsett vad du slänger på fransarna. Förutom ögonmakeupremover förstås. Det enda minus är att den faktiskt nästan sitter för bra. Tänk på att pressa din bomullspads en stund mot fransarna så blir det lättare att svepa bort den här vattenfasta mascaran. Och använd ögonmakeupremover för just vattenfast makeup. Något annat kommer inte att fungera. Borsten må se pluttigt liten ut men de täta korta stråna gör att du kan kamma igenom snyggt och få en elegant mascara-look utan klumpar. Något överraskande med tanke på att ingredienserna är till stor del naturliga.

Annons

Tears in Rain från Byredo kostar 440 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Bästa vattenfasta mascaran med tub-formula

vattenfast mascara med tubformula från idun

Tycker du att det är krångligt att få bort vattenfast mascara eller kanske har känsliga ögon? Satsa på en variant med tub-formula. Då behöver du bara ljummet vatten för att tvätta av mascaran. Alldeles färsk upp på hyllorna är Idun Minerals nya vattenfasta mascara Vatn Volume 38°C. Den här budgetpärlan har en lite blötare formulan än ovan nämnda från Byredo. Fransarna blir snyggt täckta, långa och fylliga, det är ovanligt med så mycket volym av en vattenfast mascara. Samtidigt är det otroligt lätt att tvätta bort, den glider av smidigt i små korvar när du tillsätter ljummet vatten men sitter kvar även om du har lite fetare ögonlock eller fastnar i ett sommarregn. Känner du igen namnet på den här mascaran? Det har funnits en tidigare Vatn men här får du en ny uppdaterad formula och i en ny hylsa.

Vatn Volume 38°C från Idun Minerals kostar 229 kr och du hittar den just nu exklusivt här. (reklamlänk)

SE OCKSÅ: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukterBrand logo
SE OCKSÅ: Dags att rensa badrumsskåpet? Så länge håller dina skönhetsprodukter
Annons