Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Så kan du bli lurad hos frisören

29 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTT
Blev frisörbesöket dyrare än du hade tänkt dig, utan att du riktigt vet hur det gick till?
I frisörstolen är det lätt att bli övertygad om att lägga till steg som inte var planerade.
Nu ger frisören Celeste Arnold tips på vilka varningstecken du ska hålla utkik efter hos frisören, för att undvika behandlingar du inte behöver.
Annons
6 saker din frisör irriterar sig på att du görBrand logo
6 saker din frisör irriterar sig på att du gör

Att ett frisörbesök kan kosta en del är nog de flesta med på, speciellt om du också ska färga håret eller sätta in hårförlängningar. Men ibland kan man komma ut från salongen och inse att man har spenderat mer pengar än vad som först var tänkt.

Sittandes i stolen hos frisören är det lätt att tycka att alla frisörens idéer låter bra och gå med på behandlingarna som föreslås, utan att du kanske egentligen behöver dem överhuvudtaget – eller vet vad de kostar.

Frisören Celeste Arnold ger nu sina bästa tips i The Sun på vilka behandlingar det är värt att undvika, och vad du ska tänka på för att inte bli lurad hos frisören.

Det första han påpekar är att hårmasker eller balsambehandlingar borde ingå i frisörbesöket – men att det är onödigt att betala extra för.

Annons

– Om en frisör föreslår att du behöver en behandling, fråga alltid hur mycket det kostar, för de kan vara ganska dyra. Anta inte att de är gratis, trots att de borde vara det.

Billigare slingor och gratis rådgivning

Ett annat vanligt förslag att få av frisören är att man borde göra slingor för att fräscha upp håret. Men även om du vill ha slingor så behöver du sällan så många som frisören kanske föreslår, menar Celeste.

– Du behöver inte ha hela huvudet fullt av folie varje besök. Du får väldigt liknande ytligt resultat genom att göra en kvarts del av huvudet – framme vid benan och på sidorna – vilket går snabbare och är billigare. Men det erbjuds inte av alla frisörer, säger hon.

Hos de flesta frisörer är det gratis att komma in på en konsultation, innan man faktiskt klipper sig. Om en frisör vill ta betalt för en konsultation ska du se upp, menar frisören.

– De flesta salonger erbjuder det som en gratis tjänst men jag vet också salonger som tar en avgift som de sedan drar av på priset när du bokar.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons