Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Ville ha trendiga frisyren – frisören förstörde hennes hår

07 sep, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Många drömmer om att färga håret i en snygg balayage – men det kan också sluta riktigt illa.
När Amy Sander bad om den trendiga hårfärgningstekniken slutade det med att hennes hår var totalförstört, och att hon fick återvända tre gånger.
– Jag vet inte om hon hade en dålig dag eller vad som hände, säger Amy Sander.
Annons
7 kändisar med deras naturliga hårfärgBrand logo
7 kändisar med deras naturliga hårfärg

Att färga året med tekniken balayage innebär att håret blir nyanserat och är mörkare upptill med ljusare slingor nedåt i håret. Balayage har varit trendigt i flera år, och trenden håller minst sagt i sig – många kända influncers och profiler tycker om att färga håret på det sättet, för att ge dimension och ett naturligt flöde i håret.

Men för Amy Sander blev det helt tvärtom. Amy, som bor i New York, har väckt mycket uppmärksamhet sedan hon berättat om sin hårfärgningsmardröm i en viral video på sociala medier-appen Tiktok. I videon visar hon först hur hennes hår såg ut innan hon började färga håret. Då var hennes hår långt, mörkt och lockigt.

Annons
Amys inspirationsbild.

– Så här var det innan, mitt helt naturliga hår som var orört. Jag hade aldrig blekt det, aldrig färgat det, brukade inte platta det, och inte heller locka det särskilt mycket, berättar hon.

Hon visar sedan upp den bild som hon hade med sig till frisören – en kvinna med en vacker balayage-färgning, där hon är mörk i rötterna och har ljusare slingor nedåt i håret och dessutom omkring ansiktet. av sin frisör fick Amy höra att det skulle gå enkelt att fixa på henne.

Annons
Slutresultatet efter frisörbesöket.

– Hon sa att det inte skulle vara svårt eftersom jag var en riktig hår-oskuld, men kolla vad hon gjorde mot mig. Jag kan inte ens hitta på detta. Det här är vad hon gjorde med mitt hår. Det tog tre besök hos en annan bara för att få mig att se representabel ut igen.

Försökte rädda upp frisyren – blev blond

Amy visar hur håret såg ut efter att ha färgat det hos den första frisören – det går en skarp kant mellan mörkt hår högst upp och sedan helt blonda lockar utan nyanser eller slingor.

Annons

Hon berättar att hon hade klippt sig under en längre period hos frisören som gjorde den misslyckade färgningen, och att hon alltid varit nöjd innan. Men efter hårkatastrofen tog hon hjälp av en annan frisör, och fick bli helt blond för att kunna rädda upp situationen.

Bland kommentarerna är det många som skickar sina sympatier.

”Som frisör gör det här mig upprörd”, konstaterar en person.

”Som kosmetolog kände jag hur mitt hjärta sjönk ner i magen”, kommenterar en annan.

@amycaroline13

#stitch with @athenasworld444 still trying to recover from this one. Never changing my hair again #fyp

♬ original sound - Amy⚜️
Annons