Det här händer om du slutar tvätta håret med schampoo
0:38

Efter reklamen: Det här händer om du slutar tvätta håret med schampoo

(0:38)

Slå på ljud

Italiensk page a la 60-tal

Vill du satsa på page i höst, eller uppdatera din redan medelkorta fisyr? Gör det på det italienska 60-talssättet.

– 60-talets italienska page är lång nog att sätta upp i en tofs, men kort nog för att folk ska märka den. Den funkar med vilken bena som helst, säger frisörerna Nick Latham och Sean Paul Nother.

Wolf cut

Årets trendigaste klippning håller i sig även i vinter. I en kombination mellan en uppklippt ”shag” och en hockeyfrilla är wolf cut det perfekta valet för den vågade.

– Den är kaxig och har mycket volym upptill som smalnar av nedtill och passar bra med lugg. Androgyna frisyrer har blivit uppstickare på senaste tiden och den här typen av frisyr kan vem som helst rocka. Det är den perfekta tiden att prova något annorlunda och vågat, säger Andrew Fitz Simmons, hårambassadör.

Bohemisk lugg

– Det kommer fortsätta med de trender vi såg när vi kom ut från nedstängningarna, med mycket från slutet av 60-talet och början av 70-talet som inspiration. Det inkluderar en bohemisk hippie-look med avslappnat vågigt hår och längre lugg. Jag gillar att kalla det boho-lugg för den där lätt sexiga känslan när ögonen tittar ut genom håret – väldigt Jane Birkin, säger frisören Nicky Clarke.

Det doftar 70-tal

Även frisören George Northwood nämner 70-talet och Jane Birkin som inspirationskällor i höst.

Vanliga misstag kvinnor gör med sitt hår – som får dem att se äldre ut

– Efter ett monotont år med nedstängningar, så är det många personer som är ute efter en dramatisk förändring i sitt hår, och 70-talets hår ger just det. Jag tycker verkligen om att se hur den här trenden har utvecklats 2021. 70-talet var en så ikonisk era för hår – från Farah Fawcett med hennes utsvängda lager, till Jane Birkin med sin ikoniska lugg och Debbie Harry med hennes rockiga page med lager, säger George Northwood.

Klassisk supermodell

Det är inte bara 60- och 70-tal som är hett i vinter – även 90-talets modeller kan inspirera.

Frisören: Det här gör kunder fel innan de kommer till salongen

– 90-talet influerar verkligen hårtrenderna för höst och vinter 2021. 90-talets supermodellers stora studsiga frisyrer – ofta exemplifierad med Cindy Crawford – är verkligen trendigt just nu. Det ger mycket rörelse samtidigt som det ger en feminin ostylad textur. Det är jättebra för längre hår och kan passa alla ansiktsformer, eftersom den kan anpassas med lager och längden kan vara kortare eller längre, säger Christel Barron-Hough, grundare av STIL.

Källa: Stylist.

Mest läst