Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Hårtrenden som ger volym med en gång – så gör du

13 apr, 2023 
AvAino Oxblod
FotografTiktok.
Överallt på sociala medier syns nu så kallade volume clips, som ska hjälpa håret att få volym snabbt.
Hårklämmorna ska göra att du får mycket volym utan värme, hur platt hår du än har.
Så här tycker skönhetsprofilerna som testat trenden!
Annons
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar

Att få volym i håret är något som många av oss kämpar med dagligen – hur ska man egentligen göra för att få ordentligt med volym i platt hår, och framförallt få det att hålla länge?

Därför är det kanske inte så konstigt att en hårstylingstrend har väckts till liv på sociala medier-appar som Tiktok och Instagram, där ett enkelt verktyg ska hjälpa en att få ordentligt med volym i håret, och göra att det håller länge. Videos där skönhetsprofilen testar så kallade volume clips eller hair root clips började dyka upp redan för några år sedan, men har på sista tiden fått ett ordentligt uppsving.

Skönhetsinfluencern Ashley West, känd som southerwestsunshine, har närmare 600 000 följare på Tiktok och Instagram, och hon är förtjust i volymklämmorna.

Annons

Så använder du trendiga stylingklämman

I en video som har setts över 250 000 gånger visar hon exakt hur du ska använda stylingtillbehöret för att få till maximal volym i håret. Hon börjar med att dela håret i mittbena, och tar sedan en hårslinga som är någon centimeter bred. För maximal effekt sprutar hon sedan hårspray i rötterna också.

Ashley använder volume clips i håret.

Sedan är det dags att ta fram volymklämman. Öppna klämman så långt du kan och fäst den sedan över slingan. Knepet för att få maximal volym är att klämman fästs precis vid hårbotten.

När du har fäst alla dina volume clips i håret runt ansiktet kan du välja om du bara vill låta dem vila, eller om du vill använda din fön till addera lite värme för att det ska hålla ännu bättre. Vänta sedan i 15 minuter innan du tar ut hårklämmorna igen.

Ashley ta sedan bort hårklämmorna försiktigt en efter en, och borstar igenom håret. Kvar är mängder av snygg volym och ett riktigt svall!

– Hur du än har benan eller lägger håret så kommer du ha volym, konstaterar hon.

Annons