Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Frisörens smarta knep för att få volym i tunt och platt hår

20 feb, 2024 
AvAino Oxblod
FotografTT, Press.
Cameron Diaz, Jonny Westberg.
Att ge liv och volym åt platt och tunt hår är något som många av oss kämpar med dagligen.
Nu ger erfarna frisören Jonny Westberg Feminas läsare sina bästa tips för att skapa volym i det plattaste av hår.
– När man har tunt och platt hår är produkterna A och O, säger han.
Annons
Hårtrender #9 – Så lockar du håret med plattångBrand logo
Hårtrender #9 – Så lockar du håret med plattång

Många kan nog känna igen sig i hur svårt det kan vara att få volym i platt och tunt hår – det känns som att man gör allt man kan för att håret ska se större och fylligare ut än det är, men att ingenting fungerar.

Men om du har tunna hårstrån som lägger sig helt platt på skallen och tror att du aldrig kommer få till volym är det dags att tänka om. Det finns knep att ta till!

Jonny Westberg, frisör och professional educator på Henkel Hair Professional, menar att det går att få till volym i platt hår, men att man inte får vara rädd för att använda sig av produkter, gärna i flera lager.

– När man har tunt och platt hår är produkterna A och O. Man måste gå på volymmousse, saltvattenspray, texturspray och till och med pulver. Man vill ju inte ha stelt hår, men däremot vill man att volymen håller, och det är produkterna som kan göra det, förklarar frisören.

Annons

Smarta knepet med fönen för mer volym

Jonny Westberg säger att han brukar grunda med saltvattensspray i hårbotten, och volymmousse i hela håret, för att sedan applicera texturspray eller -pulver i håret för extra struktur. Däremot väljer han bort hårsprayer som gör håret för hårt.

Hur du fönar och stylar håret gör också stor skillnad. Genom att ändra din fönteknik kan du märka att du får mycket mer volym.

– Ett tips är att ställa sig upp och ner och föna håret. Genom att föna håret i motsatt riktning så skapar man volym och lyfter håret från botten.

Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visarBrand logo
Så fixar du ditt frissiga hår – hårexperten Karolina Bergström visar
Annons