Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Volymtrenden tillbaka – styla som stjärnorna

19 dec, 2022 
AvAino Oxblod
FotografTT, Instagram.
Det var en av 00-talets stora hårtrender – nu är den tillbaka, och perfekt för de som vill ha extra volym.
Kändisar som Bella Hadid och svenska Matilda Djerf har båda fallit för hårpuffen från millenieskiftet.
Så här får du till den kontroversiella retrotrenden och ger håret mer volym!
Annons
Video: Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem självaBrand logo
Video: Se kändisarnas värsta frisyrer – enligt dem själva

Finns det någon trend från millenieskiftet som inte är het just nu? Knappt. De låga och pösiga jeansen har sedan länge gjort comeback, ballerinaskorna var höstens stora trend och sedan Katie Holmes syntes på röda mattan med klänning matchat med jeans kan vad som helst hända. Nu har ytterligare en retrodoftande trend letat sig in i värmen – och våra frisyrer.

Kändisar som världskända toppmodellen Bella Hadid och svenska influencern och modeskaparen Matilda Djerf har båda tagit tillbaka en av millenieskiftets stora hårtrender – den voluminösa hårpuffen. Många förknippar den uppsatta och puffade luggen med tonårsstjärnor som Hilary Duff, men nu är den alltså tillbaka igen.

@cryinginablazer

it only makes sense now that everyone has curtain bangs #fyp #matildadjerf #bumpit

♬ original sound - cryinginablazer

Svenska Matilda Djerf har 2,8 miljoner följare på Instagram, och har blivit Sveriges överlägset mest framgångsrika influencer internationellt. Hennes 70-talsdoftande hår med stora luftiga lockar och fönad gardinlugg har blivit en stor trend på Tiktok, och många håller henne ansvarig för att ballerinskon hittade in i värmen igen under 2022. Nyligen stylade hon håret genom att sätta upp sin lugg bakåt och skapa volym upptill, och genast startade det en trend på Tiktok.

Annons

– Herregud hörrni, det är dags! Dags att ta fram puffen! Vi återvänder, sa en Tiktok-profil i en video där hon försökte efterapa Matilda Djerfs frisyrval.

Även världsstjärnor som Bella Hadid och ständigt aktuella skådespelaren Florence Pugh har valt att ge håret volym framtill med den kontroversiella hårtrenden.

Hur stylar man hårpuffen?

Ja, hur gör man då för att enklast efterapa den retrodoftande trenden? Det är inte svårt. Klassiskt sett så matchas puffen med antingen helt rakt hår eller tajta lockar. När du bestämt hur du vill ha håret så tar du hår från hårlinjen, ungefär fem centimeter i bredd och i form av en triangel, och drar bakåt. Snurra sedan håret och tryck tillbaka håret mot pannan, så det står upp lite lätt på huvudet och ger dig den där volymen. Säkra sedan frisyren med hårnålar.

Se också: Tips för dig med tunt hårBrand logo
Se också: Tips för dig med tunt hår
Annons