Vegetarisk tacosallad med grillade majskolvar

  • AvMikaela Råberg
tacosallad med quorn
Tacos är den ultimata helgmaten – det är gott, enkelt och ofta hela familjens favorit.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Vankas det tacos till veckan? Uppdatera din tacomiddag med den här fräscha och mättande tacosalladen – som dessutom är helt vegetariskt. Perfekt för dig som är vegetarian eller bara vill dra ner på köttkonsumtionen.

Vegetarisk tacosallad

4 portioner

Ingredienser:

1 förpackning vegetariska strimlor, exempelvis quornstrimlor

1 påse färdigblandad tacokrydda

2 majskolvar

1 paprika, hackad

12 körsbärstomater, halverade

200 g blandad grönsallad

200 g kidneybönor

1 lime

½ färsk chili, finhackad

Salt och peppar

Olja till stekning

Till servering:

200 g salsa

200 g gräddfil

200 g nachochips

Gör så här:

1. Hetta upp olja i stekpanna på medelvärme och fräs tacokryddan försiktigt. Lägg strimlorna i pannan och stek i 6 till 8 minuter, eller tills de fått fin färg.

2. Stek eller grilla majskolvarna och dela dem.

3. Fördela sallad, paprika, tomater, bönor och strimlorna på tallrikar. Pressa över saften från lime och strö över den finhackade chilin. Servera med majskolvar, salsa, gräddfil och nachochips.

Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtorBrand logo

Ännu bättre med Markiz #9 - Vegetarisk köttfärssås med gula ärtor

Recept och foto: Quorn