Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonShoppingredaktören tipsarSommarmodeBadmode

Linnekläder dam 2024 – snyggaste plaggen i linne just nu

08 maj, 2024 
AvStina Meyerson
FotografNa-kd
linnekläder dam 2024
De klassiska linnekläderna är riktiga favoriter på sommaren. Här listar modeexperten årets snyggaste varianter, från avslappnade linneskjortor och sköna byxor till festliga linneklänningar och snygga kostymer.
Annons
Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmodeBrand logo
Behind the scenes Femina: Hållbart sommarmode

Plagg i linne är riktiga klassiker på sommaren – och det är inte svårt att förstå varför linnekläderna är så populära. De är inte bara avslappnat chica, utan också praktiska under den varma säsongen, eftersom de är så svala och bekväma.

Med linnekläder kan du sätta ihop både stilrena looks till vardagen och mer uppklädda somriga outfits till säsongens högtider och fester.

Linnekläder för dam – 15 favoriter i sommar

Här listar modeexperten Stina Meyerson 15 snygga plagg i linne, från skjortor och byxor till klänningar och kostymer!

Annons

Här är 4 snygga linneskjortor

Är du ute efter en stilren linneskjorta i sommar? Linneskjortan är en utmärkt investering till sommarens kapselgarderb – och du kan bära den på såväl stranden som på kontoret.

Här listar modeexperten fler snygga linneskjortor.

Klassisk vit linneskjorta

Ellos

Den vanliga, vita linneskjortan är ett riktigt toppenplagg i basgarderoben! Den här klassiska skjortan hittar du på Ellos.

Randig blå linneskjorta

Ralph Lauren

Blå- och vitrandig linneskjorta, med en bröstficka och rundad nederkant. Styla skjortan med ett par jeans och loafers till exempel!

Annons

Beige linneskjorta

MQ

Vill du ha en linneskjorta med en mer naturlig känsla? Kolla in den här klassiska linneskjortan med rak passform i beige, som du kan hitta på MQ.

Kortärmad vit linneskjorta

Arket

Är du ute efter en snygg kortärmad linneskjorta? Den här modellen från Arket är så snygg! Skjortan finns i flera fina färger.

Annons

Blå linneskjorta

Na-kd

Du som är sugen på lite färg kan spana in den här linneskjortan i klassisk modell, men i vackert himmelsblått.

Tips – 4 fina linnebyxor

Ett par linnebyxor är liksom linneskjortan ett utmärkt plagg i basgarderoben, och stylingmöjligheterna är oändliga. Dra på dig linnebyxorna över en baddräkt och styla med sandaler och en rymlig stråväska till stranden, eller satsa på en snygg vardagslook med t-shirt och loafers till exempel.

Här hittar du fler fina linnebyxor som finns i butik just nu.

Svarta linneshorts

Lindex

Svarta linneshorts med avslappnad passform, från Lindex. Shortsen har en normalhög resårmidja och praktiska sidfickor.

Annons

Vida vita linnebyxor

Arket

Ett par vita linnebyxor är perfekta i vårens och sommarens basgarderob. De är sköna, luftiga och lätta att styla – samt passar till de flesta tillfällen. De här från Arket är ett bra alternativ!

Knälånga svarta linneshorts

COS

Skräddade knälånga linneshorts från COS. Shortsen är bekväma men känns dressade – och är perfekta till såväl finare tillfällen som till jobbet. Styla med en enkel t-shirt till vardags och en finare topp eller kavaj till middagen eller festen.

Annons

Randiga linnebyxor

Arket

Byxor i linne med raka ben, sidfickor samt resår och dragsko i midjan. Satsa på de här med blåa och vita ränder, eller välj mellan flera fina färger.

Årets snyggaste linneklänningar 2024

Behöver du snarare en hälrig klänning till sommarens fester och middagar? Det finns flera fina linneklänningar att välja bland, och de flesta passar också lika bra till vardags och till stranden som till de finare tillfällena. Variera dina looks med olika skor och accessoarer.

Här listar vi fler av årets sköna linneklänningar.

Randig linneklänning

Lindex

Lätt utsvängd maxiklänning med tunna, justerbara axelband, från Lindex. En perfekt klänning till stranden exempelvis!

Annons

Blommig linneklänning

And Other Stories

Lång linneklänning med ett fint blåblommigt mönster. Klänningen har fyrkantig halsringning, tunna avtagbara axelband (så att du kan bära den som en trendig bandeau-modell) och ett skärp i midjan.

Svart linneklänning

COS

Den här svarta långa linneklänningen är perfekt till sommarens kapselgarderob. Det räcker med klänningen och ett par sandaler så är du hemma. Den luftiga linneklänningen har smala axelband, V-ringning och snygga plisseringar.

Annons

Linnekostymerna vi älskar i sommar

Ytterligare ett bra alternativ till sommarfesten är linnekostymen. Bär den som ett set eller dela upp den för att få större variation.

Vill du se fler av säsongens svala kostymer? Här listar modeexperten hela tio snygga linnekostymer.

Beige linnekostym

And Other Stories

Du som är ute efter en stilren och lättstylad linnekostym i vår och sommar kan spana in den här prisvärda kostymen från & Other Stories. Kavajen är figurnära och byxorna har raka ben med pressveck.

Lyxig beige shortskostym i linne

Dagmar

I sommar är en av de hetaste kostymerna definitivt shortskostymen! Satsa på en kostym i linne för ett extra bekvämt och svalt set. Den här lyxiga shortskostymen är signerad Dagmar.

Annons
Annons