Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Så stylar du loafers i vår – och här är 15 trendiga par

12 apr, 2024 
loafers dam 2024
Behöver du inspiration kring hur du kan bära dina loafers i vår? Här listar modeexperten sju stylingtips och listar 15 snygga modeler som finns i butik just nu!
Annons
Modechefen: Här är mina avslappnade modefavoriterBrand logo
Modechefen: Här är mina avslappnade modefavoriter

Loafers är definitivt en av de hetaste skotrenderna under våren 2024. Skorna är exempelvis utmärkta alternativ till klackar, eftersom de känns dressade samtidigt som de är bekväma. Dessutom kan dina loafers både kläs upp till fest och ned till vardags – och fungera under nästan alla säsonger, beroende på hur du bär dem. Eftersom de är så klassiska så känns de också moderna år efter år, så du som tar väl hand om dina skor kan få ut riktigt mycket av ditt par. Därför är loafers minst sagt en riktigt bra investering till kapselgarderoben!

Annons

Psst! Har dina loafers blivit slitna eller gått sönder? Kom ihåg att det ofta är enkelt för en skomakare att laga dina skor – och att det är både billigare och snällare mot planeten än att köpa nya.

Så stylar du loafers under våren 2024

Har du ett par loafers hemma på skohyllan, men är osäker på hur du ska styla dem? Här listar modeexperten sju stylingtips att inspireras av i vår!

  • Preppy: Ett givet sätt att bära loafers på är att hänga på preppy-trenden. Styla dina loafers med en skjorta och en kort plisserad kjol, eller satsa på en rugbytröja eller en piké för att sätta stilen.

  • Corp-core: Den klassiska kontorsstilen är fortsatt het i vår – och loafers passar utmärkt ihop med den krispiga vita skjortan, kostymen och jobbväskan.

  • Damigt: Våga leka runt och testa stilar som du annars kanske inte känner dig helt hemma i, för att upptäcka nya sidor hos dig själv. Ett sätt att styla loafers på är att satsa på en lite damig stil. Tänk kofta, runda solglasögon och pärlor. Lite Jackie O – fast med loafers!

  • Kontraster: Någonting som alltid resulterar i spännande outfits är när man jobbar med kontraster. Testa att blanda stilar och bryt av dina propra loafers med mysiga och avslappnade plagg, eller blanda modernt och klassiskt.

  • Sommarplagg: En lite oväntad kombination är att styla de klassiska sommarkläderna med loafers. Skorna passar inte bara till kontoret eller liknande, utan kan också addera elegans till dina avklippta jeans och linnen på semestern.

  • Vardagsuniformen: Känner du dig mest hemma i jeans och t-shirt, eller har du kanske någon annan ”vardagsuniform” som alltid går hem? Ett par loafers kan sätta pricken över i, när det kommer till dina mest använda plagg.

  • Snygga sockor: Strumpor + loafers = sant! Satsa på ett par riktigt snygga sockor till dina loafers; gråa ribbade strumpor, vita sportsockor eller nätta i spets är bara några exempel – välj och vraka!

Redaktören tipsar: 15 trendiga loafers för dam 2024

Vill du investera i ett par klassiska loafers att bära år efter år? Då behöver du inte leta länge till! Här är 15 snygga loafers för dam som finns i butik just nu.

Klassiska loafers

Vagabond

Klassiska loafersl i läder, med textilfoder, från Vagabond. Stilrena och prisvärda!

Annons

Bekväma loafers

Tamaris

Loafers i skinn med foder och en mjuk innersula för extra bekvämlighet. Skorna har en klassisk design med låg klack.

Lyxiga loafers

ATP Atelier

Vill du investera i ett par loafers som känns riktigt lyxiga och eleganta? Kolla in de här skorna från ATP Atelier, med rundad tå och en klackhöjd på 2,5 centimeter.

Annons

Loafers med spetsig tå

COS

Är du ute efter ett par skor med lite ”edge”? Då ska du spana in dessa spetsiga loafers, med låg klack. Skorna är tillverkade i mjukt kromfritt nappa-läder och har vadderade sulor för extra bekvämlighet.

Vita loafers

COS

Klassiska loafers, men i vitt! Skorna är gjorda av kromfritt läder och har typiska detaljer för Penny-loafers. Modellen finns också tillgänglig i svart och silver.

Annons

Enkla svarta loafers

Aldo

Tycker du om loafers-modellen men vill ha ett par skor som känns ännu renare och enklare i formerna? Spana in de här stilrena skorna i läder med en yttersula i gummi.

Loafers med klack

Ellos

Älskar du både loafers och klackar? De här tuffa skorna från Ellos har en grov siluett, platåsula och klackar som mäter åtta centimeter.

Annons

Loafers ned tofsar

Dr. Martens

Loafers från Dr. Martens med klassiska detaljer som fransar och tofsar – men också märkets ikoniska gula sömmar och robusta sulor.

Chunky loafers

Arket

Somliga föredrar tunnare, slimmade loafers, medan andra föredrar mer robusta skor som poppar lite. De här varianterna från Arket är aningen chunky och haren tjock sula så att du kommer upp lite.

Annons

Bruna loafers

GANT

Enkla loafers i klassisk modell i brun mocka, från GANT. Perfekta för dig som är förtjust i den preppy stilen!

Glansiga svarta loafers

GANT

Tycker du om loafers med en blank yta? Spana in de här varianterna från GANT! Just nu är de dessutom på rea.

Annons

Prisvärda loafers

And Other Stories

Loafers i polerat nappaläder, i en klassisk slip-on-design med låg klack och dekorativa sömmar. Stilrena, enkla och prisvärda!

Loafers med smal klack

COS

Älskar du både pumps och loafers – och vill ha ett par riktiga powerklackar? De här skorna kommer garanterat bli en hit på aw:n eller festen till exempel!

Annons

Penny-loafers

COS

Klassiska men moderna loafers i Penny-modell från COS, i kromfritt läder, med snyggt rynk framtill vid sömmarna.

Loafers i mocka

Vagabond

Bruna loafers i mocka, med en dekorativ rem över foten och en yttersula i gummi.

Annons

Så stylar modeprofilerna sina loafers

Tryter inspirationen fortfarande? Kolla in de här streetstyle-bilderna och inspireras av hur modeprofilerna bär sina loafers!

outfit med loafers för dam
Foto: Claire Guillon/TT
våroutfit med loafers för dam
Foto: Claire Guillon/TT
Annons
outfit med loafers, kjol och skjorta
Foto: Sherion Mullings/Shutterstock/TT
loafers med vita strumpor
Foto: Claire Guillon/TT
Annons
kostym och loafers
Foto: Claire Guillon/TT
loafers till avslappnade byxor och jacka
Foto: Takimoto Marina/TT
Annons
vår outfit med loafers
Foto: Claire Guillon/TT
kjol och kort kostym till loafers
Foto: Claire Guillon/TT
Annons
svart outfit till loafers
Foto: Claire Guillon/TT
outfit med kjol och kofta till loafers
Foto: Shutterstock/TT
Annons
färgglad outfit med loafers för dam
Foto: Shutterstock/TT
Annons