Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: ModetrenderStylingtipsPlaggen från NyhetsmorgonVårmode 2024Shoppingredaktören tipsar

Modeexperten: Här är årets snyggaste linneskjortor

26 apr, 2024 
AvStina Meyerson
FotografNelly
linneskjorta för dam
Den klassiska linneskjortan är ett sommarens mest uppskattade plagg. Här listar modeexperten säsongens snyggaste varianter – och sina bästa stylingtips.
Annons

Linneskjortan är en riktig sommarfavorit – och det är ingen konst att förstå varför. Skjortan är inte bara snygg, utan också praktisk och bekvämt luftig under den varmare säsongen.

Med en linneskjorta kan du både få till en perfekt chic men avslappnad semesterstil och en elegant sommarlook som passar till kontoret, aw:n eller festen. Linneskjortan är alltså ett perfekt plagg att ha i sommarens kapselgarderob!

Här delar modeexperten Stina Meyerson med sig av sina bästa stylingtips – och listar elva snygga linneskjortor som du hittar i butik just nu.

Hur ska en linneskjorta sitta?

En vanlig fråga är hur en linneskjorta egentligen ska sitta. Skjortan är ett mångsidigt plagg och du har många olika stylingmöjligheter.

Ett populärt sätt att bära linneskjortan på är att låta den vara den där lediga, fladdriga semesterskjortan. Då kan du satsa på en oversized modell, eller gå upp några storlekar för att få till looken. Går du upp i storlek kan ärmarna kännas lite långa men dem kan du rulla upp som en fin detalj!

Annons

Vill du ha en proper stil som passar till kontoret kan du välja en mer figurnära linneskjorta. Det passar exempelvis fint ihop med en linnekostym.

Någonting att överväga är också hur skrynklig du vill ha din linnekskjorta. På stranden kan det kännas helt rätt att låta skjortan kännas naturlig och avslappnad med lite skrynklor, medan du kan steama eller stryka den till finare tillfällen.

Du kan också variera din linneskjorta när det kommer till knäppning. Bär den helt öppen med någonting under, knäpp bara en knapp eller strunta i att knäppa de översta knapparna till exempel.

Behöver du inspiration till hur du kan styla din linneskjorta? Nedan listar modeexperten några tips!

Modeexperten: Så stylar du din linneskjorta

    • En snygg vardagslook som alltid fungerar är linneskjorta, jeans och ett par trendiga ballerinaskor.
    • Linneskjortan + stranden = sant! Skydda dig från sol eller vind och bär din skjorta över baddräkten eller bikinin.
  • Styla din linneskjorta med ett par matchande linnebyxor, så får du till ett snyggt set som ser genomtänkt och elegant ut.
  • Linneskjortan passar också mycket bra ihop med en somrig kostym i linne.
  • Du kan även leka med kontraster. Styla den avslappnade linneskjortan ihop med klassiskt dressade plagg, skor och accessoarer som exempelvis kostymbyxor, loafers och en stilren jobbväska.
  • Ta med dig linneskjortan i väskan när du ska bort på kvällen, och svep den över axlarna när det blir kyligare. Passar till exempel utmärkt över klänningen eller bandeautoppen.
Annons

Psst! Tänk på att ta god hand om din linneskjorta så håller den längre. Se våra råd kring hur du kan tvätta skjortan längre ner! Har din linneskjorta gått sönder, så kom ihåg att det ofta är enkelt att laga hål själv eller hos en skräddare. Det är både bättre för miljön och din plånbok, än att köpa en ny.

Linneskjorta dam: Här är 11 snygga skjortor 2024

Är du i behov av en sval linneskjorta inför sommaren? Här är modeexpertens elva handplockade favoriter!

Klassisk vit linneskjorta

Gina Tricot

Linneskjorta från Gina Tricot, i en klassisk modell. Den här varianten är i vitt, men den finns också i sju andra färger.

Annons

Svart kortärmad linneskjorta

Dobber

Svart skjorta i linnemix med korta ärmar och en bröstficka. Linneskjortan har en boxig passform.

Randig linneskjorta

Gina Tricot

Randig linneskjorta i en klassisk modell, i naturvitt. Skjortan är i en vävd kvalitet och kommer från Gina Tricot.

Annons

Randig lång linneskjorta

The Shirt Factory

Randig skjorta i blått och vitt, i en behaglig blandning av bomull och linne. Skjortan är rak och något längre i passformen.

Vit oversized linneskjorta

Lindex

Luftig skjorta i linneblandning från Lindex, med knappstängning och en bröstficka.

Annons

Beige linneskjorta

Dobber

Linneskjorta med rak passform, i en vävd linnekvalitet. Skjortan är i en vacker beige färg, men finns också i tre andra utföranden.

Kortärmad vit linneskjorta

Arket

Kortärmad linneskjorta med avslappnad passform, en bröstficka och pärlemorknappar. Skjortan finns i hela åtta färger!

Annons

Svart linneskjorta

Dobber

Klassisk linneskjorta i en vävd kvalitet, med rak passform. Styla den svarta linneskjortan med ett par kostymbyxor för en elegant sommarlook.

Blå linneskjorta med ficka

Arket

Blå skjorta i linne, med normal passform, knappslå och en bröstficka. Skjortan finns tillgänglig i fyra olika färger.

Annons

Oversized kortärmad linneskjorta

Arket

Svart skjorta i linne med korta ärmar, lös passform, resortkrage och en bröstficka. Skjortan har rundad fåll och pärlemorknappar.

Avslappnad beige linneskjorta

Nelly

Linneskjorta från Nelly i en stretchig, mjuk linnemix. Skjortan har en oversized passform.

Annons

Hur tvättar man en linneskjorta?

Linneplagg krymper ofta lite vid den första tvätten om de inte är förtvättade, så bli inte bestört om det sker. Kläderna kan också töja sig vid användning, så du kan oftast ändå köpa storleken som du brukar ha.

När det kommer till att tvätta linneplagg, så kom ihåg att materialet lättare håller sig fräscht än andra. Det kan faktiskt räcka med att punktbehandla eventuella fläckar och sedan vädra din linneskjorta utomhus.

Om det känns nödvändigt att tvätta hela skjortan så brukar det också gå bra att ta till tvättmaskinen, men titta på tvättsymbolerna på just din linneskjorta för att vara på den säkra sidan.

När du ska torka din linneskjorta så ska du undvika torktumlaren, eftersom det sliter på plagget. Istället kan du hängtorka eller plantorka den. Om du drar lite i kanterna så blir skjortan mindre skrynklig. Skrynklor löser du annars enkelt med ett strykjärn eller en steamer. På så vis känns också skjortan mjukare mot huden!

Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlekBrand logo
Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlek
https://inviso.rampanel.com/ram/Inviso?i=31653&c=64&t=5&cg=1&r=0&rdir=1https://www.apotekhjartat.se/varumarken/l300/?utm_source=Aller&utm_medium=Native-ad&utm_campaign=promotion
Annons