ANNONSSAMARBETE MED EMMA S
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Emma Wiklunds hudvårdsrutin – här är produkten hon aldrig missar

30 apr, 2024 
AvMarika Agestam Cederlund
Vårdande, väldoftande och skyddar mot solen. På sommaren finns det en hjälteprodukt som ligger beautyexperten Emma Wiklund extra varmt om hjärtat – och som hon aldrig lämnar hemmet utan.

Emma Wiklunds relation till solskydd har varierat genom åren. Från att som tonåring ha vunnit Miss Hawaiian Tropic och varit ansikte utåt för sololjebränna, till ett aktivt undvikande av solen under de många åren som toppmodell, till att idag ha släppt sin egen solkrämsserie – som lever upp till de hårda krav som hon själv ställer på SPF.

Varför är SPF din hjälteprodukt?

– Framför allt är alla former av bra solskydd hjälteprodukter då dom i kombination med förnuftigt solande faktiskt minskar risken att drabbas av hudcancer. Att solskydd sen även förebygger fina linjer, rynkor och pigmenteringar är ju en bra bonus. Personligen ser jag själv att mina pigmenteringar och solskador syns mer nu än vad de kanske hade gjort om jag hade skyddat huden lite bättre när jag var yngre.

"Idag är jag snällare mot huden än när jag var ung."

HUDVÅRDANDE SOLKRÄM FRÅN EMMA S

– Med Hydrating Sun Protection har vi integrerat hudvård och SPF i ett: hyaluronsyra, E-vitamin och squalane ger känslan av en dagcreme och man slipper den där kladdiga hinnan som SPF kan ge. Dessutom har våra solkrämer hög vattenresistens och hög SPF (30-50). Är du en lazy girl på morgonen så ska det räcka med en produkt, sen är du redo att gå hemifrån!

Hydrating Sun Protection har en lätt formula som fungerar bra att applicera under smink. Solkrämerna passar för alla hudtyper. Läs mer och köp här.

Hur doftar de?

– När jag väljer doft så utgår jag alltid från frågan: vill jag använda den här produkten varje dag, eller tar den över för mycket? Doften får gärna förnimma någonting, men sen ska den försvinna. Det var viktigt att få fram en doft som fungerar på varm hud. Resultatet påminner om sommaren, med lite varm kokos men också en fräschör.

Hur ser din hudvårdsrutin ut under sommaren?

– Min hy tenderar att bli mer oren på sommaren och jag har lättare att få plitor. Så jag är noggrann med rengöring för att få bort solkräm och eventuellt smink. Vår niacinamidformula Treatment Niacinamide Formula är magisk i kombination med solskydd. Den drar ihop porerna och stärker hudbarriären.

JAG FÅR LÄTTARE OREN HUD PÅ SOMMAREN OCH ÄR DÄRFÖR NOGGRANN MED RENGÖRING.

Vilket är det vanligaste misstaget många gör med solkräm?

– Man ska smörja sig mer än vad många tror. En bra tumregel är en handfull solkräm till hela kroppen. Och återapplicera! Man behöver fylla på så fort man badat eller blivit svettig och torkat av sin hud.

Hydrating Sun Protection-serien finns på Emmas.com och i utvalda skönhetsbutiker. Klicka här för att komma till produkterna.

Sist men inte minst, vilket är ditt bästa skönhetsknep?

– Att lägga lite tid på att förstå och lära känna sin hy. Kolla upp din hudtyp, hitta rätt produkter och lägg lite extra krut på att vårda hyn någon gång i veckan, det är väl investerad tid.