ANNONSSAMARBETE MED NIVEA
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Henrietta Fromholtz: ”Pigmentfläckarna blev hela jag”

29 apr, 2024 
AvSofia Carlberg
När influencern Henrietta Fromholtz väntade sitt andra barn blev pigmentfläckarna mer påtagliga än vid hennes första graviditet.

– Första graviditeten kom pigmentfläckarna precis mot slutet, medan nu senast blossade de upp redan halvvägs in, berättar Henrietta Fromholtz.

Pigmentförändringar kan bero på flera orsaker, där solexponering är en av dem. När UV-strålarna från solen skadar huden reagerar den med att producera ännu mer melanin (vårt naturliga pigment i huden) och när det sker ojämnt kan huden uppfattas som fläckig. Huden i ansiktet är extra känslig eftersom huden där är tunn. Efter att vi fyllt 30 minskar dessutom cellerna som producerar melanin, vilket också kan göra att huden upplevs som fläckig, speciellt områden som blivit exponerade för mycket sol.

När vi kvinnor är gravida kan dessutom hormonella förändringar orsaka en överproduktion av melanin som kan leda till pigmentfläckar. Pigmentfläckarna minskar sedan naturligt efter graviditeten, men det är individuellt och kan ta tid.

– Efter första graviditeten upplevde jag att det blev bättre, men efter min andra såg jag inte alls samma minskning. Jag skrev öppet om det på Instagram och fick mycket kärlek och uppmuntran från följarna, berättar Henrietta.

Märkte effekt efter några veckor

Henrietta blev efter sitt Instagram-inlägg kontaktad av NIVEA som undrade om hon ville testa deras Luminous630-produkter.

Efter tio års forskning är Luminous630 en av -NIVEA:s mest banbrytande upptäckter. NIVEA LUMINOUS630® Anti Dark Spot är en komplett hudvårdsserie som har har bevisad effektivitet när det kommer till att minska och motverka pigmentfläckar. Serien innehåller bland annat tre olika serum, en dagkräm med SPF 50, nattkräm och ögonkräm. De är bland annat berikade med effektiva ingredienser som exempelvis hyaluronsyra, som finns i den avancerade serumbehandlingen för intensiv återfuktning. Produkterna kan med fördel användas ihop för att skapa en skyddande och vårdande hudvårdsrutin.

– Jag rekommenderar att du hittar en kombination som passar dig. Jag körde på serumet tillsammans med nattkrämen och redan efter några veckor märkte jag effekt och kunde se att pigmentsfläckarna minskat, säger Henrietta.

NIVEA Luminous630 Anti Dark-Spot Serum

Produkten har en mjuk och lätt konsistens. Jämnar ut hudtonen och ger lyster och en synlig minskning av pigmentfläckar efter två veckors* kontinuerlig användning.Finns även som anti-age och då är produkten också berikad med en kollagen-booster som ökar cellens egen produktion av kollagen, som hjälper till att stärka huden och fylla ut djupa rynkor. Det finns även ett serum anpassat för mörk pigmentering efter akne som innehåller salicylsyra för att bidra till att jämna ut huden.

*Instrumentell mätning, 42 kvinnor, 2022.

Henrietta före- och efterbild – efter fyra veckors användning av NIVEA Luminous630

Om Henrietta

Familj: Sambo Johan och barnen Billie, 3 år och Charlie, 9 månader.

Bor: Stockholm

Ålder: 32 år

Yrke: Concept lead på ett mediehus och techbolagsgrundare.