Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

7 bra anledningar till att ha en promenadkompis

16 aug, 2021 
92436103
Det är lätt att tänka ”jag borde komma ut och röra mig lite”, men att faktiskt ta sig tid för en uppfriskande långpromenad kan vara desto svårare.
Därför är det bra att ha en promenadkompis!
Här är sju bra anledningar att para ihop dig med en vän och starta en gångpakt.
Annons
6 anledningar till att styrketräna merBrand logo
6 anledningar till att styrketräna mer

1. Man kommer faktiskt iväg

Det finns alltid anledningar att ställa in en långpromenad – det är för varmt eller kallt eller regnigt eller blåsigt. Men har man en vän som räknar med att man ska ut och gå, ja då är det mycket svårare att ställa in. Dessutom hjälper man varandra att hålla motivationen uppe!

2. Tid för djupa samtal

Att ta en promenad tillsammans är ett av de bästa sätten att ha en djup konversation. När vi slipper ha ögonkontakt över ett bord och istället går bredvid varandra så är det lättare att säga vad man tänker och inte hålla tillbaka. Det kan vara ett bra sätt att fördjupa vänskapsrelationen på!

3. Kreativiteten flödar

Forskare på Stanford har kommit fram till att vi tänker mer kreativt när vi rör på oss än när vi sitter ner. Så en promenad kan vara ett perfekt sätt att få bort den kreativa blockaden, oavsett om det gäller något på jobbet, ett eget kreativt projekt eller kanske bara vad du ska ge partnern i födelsedagspresent – bolla det på promenaden så är chansen stor att det lossnar!

Annons

4. Man behöver inte vara lika vältränade

Om man ska träna med en kompis hänger det ofta på att man är på samma nivå för att det ska vara roligt, vare sig det gäller löpning, cykling eller någon annan sport. Men när man promenerar tillsammans läggs mindre krav på kondition, och alla kan vara med på lika villkor.

5. Stärkta vänskapsband

Dygnet har bara 24 timmar, och det är svårt att hinna med allt man vill – utöver jobb och familj ska man ha ett socialt liv, hinna röra på sig och helst ha tid för sina intressen också. Att då slå ihop det sociala med att röra på kroppen gör att du hinner umgås mer än annars, och på så sätt kan fördjupa vänskapen.

6. Ökad trygghet

Tycker du det känns läskigt att ta en skogspromenad när solen gått ner? Då är en promenadpartner det perfekta sättet att få långpromenaden att kännas lite tryggare.

7. Inga förberedelser nödvändiga

Till skillnad från löpning, cykling eller de flesta andra fysiska aktiviteter så behövs det inga förberedelser eller material för att ta en promenad. Man behöver inte byta om, ha särskilda skor eller några särskilda träningsverktyg. Det är bara att hoppa i sina skönaste par skor och börja gå.

Källa: Iform.

Annons