Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

7 superenkla vanor – som din kropp garanterat kommer att tacka dig för

03 jan, 2023 
AvJohanna Lejon
Fotograftt
Dåliga vanor
Nytt år – och en nystart. Femina listar sju enkla vanor som du kan börja med direkt. Vi garanterar att din kropp kommer tacka sig.
Annons
Se 7 tidiga tecken på utmattningssyndromBrand logo
Se 7 tidiga tecken på utmattningssyndrom

Syftet med vanor är att inte göra något med våld eller oroa oss för att vi glömt att göra något, utan snarare att det ska bli en del av vår hälsosamma vardag. Många människor kanske redan har en rad vanor som de har ingjutit i sitt liv, men det finns några andra som kanske är okända och har överraskande hälsofördelar. Bright Side erbjuder en lista med enkla, vardagliga rutiner du kan göra för att förbättra din allmänna mentala och fysiska hälsa

Använd tungskrapa

Om du ofta kämpar med dålig andedräkt kan detta vara en nyckel för att övervinna det problemet. Att skrapa tungan hjälper dock inte bara mot dålig andedräkt, utan det förbättrar också ditt smaksinne, får din tunga att se snyggare ut och minskar risken för hål i tänderna och karies.

Skölj munnen med olja istället för munskölj

Processen att använda olja i munnen kommer från Indien och det är en naturlig medicin som hjälper till att både rengöra och bleka dina tänder. Du kan använda kokosolja, solrosolja eller sesamolja för att göra detta. Placera helt enkelt 1-2 teskedar av en av dessa oljor i munnen, gurgla i 20 minuter och spotta sedan ut. Detta kan, enligt uppgift, hjälpa människor med astma, hudproblem, infektioner, huvudvärk och så vidare.

Annons

Håll telefonen på rätt sätt

Enligt experter är våra händer inte utformade för att hantera små saker, som våra små, tunna telefoner. Att kontinuerligt placera tummen på en liten knapp är skadligt för våra leder eftersom det kan orsaka smärta och ömhet i våra händer. När du håller telefonen, försök att dra tummen bort från handflatan, eller lägg en trasa eller handduk precis bakom telefonen för att skapa lite utrymme. Detta kan göra att du kan fortsätta använda den längre. Det är också lämpligt att göra några ”mobilsträckningar” då och då, vilket innebär att sträcka ut dina handmuskler.

Ta färre foton

Enligt forskning hjälper det inte att ta bilder på en händelse för att du ska komma ihåg den, det försämrar faktiskt ditt minne. Att ta bilder av objekt som helhet kan få dig att glömma objekten, detaljerna och platsen. Detta betyder dock inte att du ska sluta ta bilder helt. Att zooma in och ta mer detaljerade bilder kan hjälpa dig att komma ihåg din upplevelse bättre.

Annons

Handla aldrig hungrig

Enligt forskning är det bättre att handla mat då du är mätt. Det gör att du köper bättre, och mer nyttig mat. Du spenderar också mindre pengar om du handlar när du har något i magen.

Dofta på citrusfrukter

Apelsiner, bland andra citrusfrukter, är mycket fördelaktiga för din hälsa – de kan, enligt uppgift, minska dina ångestnivåer, minska stress och hjälpa till med matsmältningen. Men alla är olika, det är därför det är lämpligt att testa vad som fungerar bäst för dig. Grapefrukt kan för vissa öka minnet, och att sätta citronmeliss på handleden kan göra att du förbättrar din attityd. Människor som luktar på apelsiner när de är på diet kan dessutom vara mer benägna att stå emot frestelsen att äta godis.

Sov på golvet

Att sova på golvet har en mängd fördelar, som att förbättra dina ryggproblem och din hållning. Det kan också få dig att sova bättre och bekvämare, eftersom det resulterar i en svalare temperatur under sömnen. Detta kan hjälpa dig under de varmare årstiderna, som sommaren. Men för vissa människor kan det orsaka ännu mer ryggsmärta, så det är en bra idé att kolla med din läkare först.

Källa: Brightside

Annons