Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

8 böcker som kan hjälpa dig genom skilsmässan

30 mar, 2016 
AvThowe Wagner Larsson
En skilsmässa är för många en lång och mödosam period. Då kan det underlätta att läsa en bok där någon sätter ord på dina känslor, eller där du får hjälp att reda ut dina egna tankar.
Annons

1. Handbok för separerade föräldrar: Om det svåra men nödvändiga samarbetet – för barnens skull
av Mats Klasson

Beskrivning: Det är inte svårt att förstå att samarbetet ibland havererar. Bokens författare menar att om föräldrarna inte klarar att leva tillsammans, så ska ändå barnet behöva lida så lite som möjligt av detta.I boken ges många konkreta råd till föräldrar som ska försöka samarbeta med varandra för barnets bästa. (Adlibris)

2. Det blir bra: manual för skilda män
av Ola Ringdahl

Beskrivning: Det blir bra: Manual för skilda män är en användbar, hoppfull och inspirerande bok för skilda män, skriven av en man som varit där och som vet vad man behöver tänka på och känna till. Här finns konkreta handlingsförslag till hur man förhåller sig till barnen, vänner, sitt nya hem, ekonomi, träning, matlagning och städning. (Bokus)

Annons

3. Det är något som inte stämmer
av Martina Haag

Beskrivning: Man hör om hur det händer andra. Man tycker synd om dem. Och man vet, innerst inne, att det aldrig kommer att hända en själv. Men man har ingen aning. (Piratförlaget)

böcker femina

4. Att gå sönder och bli hel igen: finns det läkning efter otroheten?
av Laila Dahl

Beskrivning: Det går att läka känslomässigt efter en otrohet vare sig man väljer att fortsätta relationen eller avsluta den, skriver Laila Dahl. Men det kräver stora insatser. Laila Dahls bok om otrohet är en bok hon själv skulle velat hålla sig i då hon drabbades. (Adlibris)

5. Skilj dig ordentligt! Separationshandboken
av Pia Sehm

Beskrivning: I den här boken har jag samlat ihop mina ekonomiska och känslomässiga erfarenheter från min och andras skilsmässor. Den är tänkt för dig som vill få bättre kontroll över de ekonomiska och juridiska bitarna än vad jag hade, och går att läsa rakt igenom som en berättelse om vad som sker vid en separation, eller att använda som uppslagsbok för specifika frågeställningar. (Adlibris)
Psst! Läs vår intervju med Pia om skilsmässan här.

Annons

6. Skilda på låtsas: istället för skilsmässa
av Kristina Haggård

Beskrivning: Den här boken ger ett konkret recept, ett schema, på hur man kan göra för att hitta tillbaka till ett lyckligt äktenskap, fyllt med glädje, gemenskap, ork och lust. Och tid. Recept på ett sätt att få tid till både familjen, arbetet, vännerna, fritiden, träningen och mycket mer. (Adlibris)

7. Happy, happy: en bok om skilsmässa
av Maria Sveland, Katarina Wennstam, Pernilla Glaser, Mari Jungstedt, Åsa Larsson, Mian Lodalen, Gudrun Schyman, Mia Skäringer, Helena von Zweigbergk, Maria-Pia Boëthius

Beskrivning: I antologin Happy, happy – en bok om skilsmässa bjuds läsaren på en annan bild av separation än den som vanligtvis ges. Det är berättelser om skilsmässor som positiva och berikande erfarenheter. En bok som vill stärka och inspirera alla som tagit steget – och alla som kanske funderar på att ta det. (Bokus)

8. Skilsmässan: om barn och föräldrar
av Malin Alfvén, Kristina Hofsten

Beskrivning: ”Lyckliga skilsmässor” talar man om ibland. Men det finns inga lyckliga skilsmässor – bara mer eller mindre anständiga. Här finns mycket att känna igen sig i och hämta kraft ifrån. Varje kapitel i boken avslutas med konkreta råd och tips. (Bokus)

Av: Thowe Wagner Larsson

Annons