Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Dagliga vanorna som gör att du ser och känner dig yngre

17 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPexels.
Känner du att utsidan inte speglar din insida, och vill hålla det fysiska åldrandet stången?
Här är en rad smarta tips som inte bara gör att du mår bättre, det kommer också synas på dig!
Annons
5 otippade saker vi gör som kan få huden att åldras i förtidBrand logo
5 otippade saker vi gör som kan få huden att åldras i förtid

Att åldras kan kännas komplicerat – kroppen speglar inte längre hur man mår och känner sig på insidan. Samtidigt bombarderas vi med utseendefixering i samhället, och många kämpar för att åldrandet inte ska synas. Men istället för att ta till ingrepp och dyra krämer som lovar mer än de håller, så kan man fokusera på att må bra både på insidan och utsidan. Genom att ta hand om kroppen på olika sätt kan man både ser och framförallt känna sig yngre och mer vital!

Ät vindruvor

Hur gott är det inte med vindruvor, bär, plommon och päron? De innehåller alla sorbitol, som är en humectant. Humectanter gör att huden lättare absorberar och behåller fukt, något som kan vara en utmaning med åldrande hud som lätt blir torr. Så duka upp en fruktsallad vetja!

Annons

Ta hand om håret

Precis som huden blir torrare och får svårare att behålla fukt, så gäller samma sak för håret. Märker du att håret är torrare än det brukade vara så är det viktigare än någonsin att ta hand om det. Gå regelbundet till frisören för att toppa frisyren, och skäm bort barret med en härlig fuktgivande inpackning.

Glöm inte händerna

Studier visar att folk kan avgöra åldern på andra personer genom att titta på deras händer. Vill du ge ett ungdomligare intryck är det därför viktigt hur handkrämen, och helst en som innehåller solskyddsfaktor och skyddar händerna från solens strålning.

Ät fet fisk

Lax och annan fet fisk innehåller DMAE, ett ämne som boostar muskelbyggande och är en av de klassiska ingredienserna i hudkräm för mogen hy. Äter du fet fisk två gånger i veckan behöver du inte bry dig om specialkrämer – det har samma effekt, och är dessutom gott.

Träna regelbundet

Ju äldre man blir, desto svårare är det att bygga muskler. Därför är det viktigt att underhålla de man har. Studier visar att regelbunden träning gör att kroppen åldras långsammare. Du kommer sova bättre och känna dig mer flexibel och smidig längre!

Annons

Drick mycket vatten

Våra kroppar består till stor del av vatten, och eftersom huden är vårt största organ måste vi se till att den är återfuktad för att slippa se torra och glåmiga ut, och dessutom få färre rynkor. Ju mer återfuktad du är av att ha druckit vatten, desto fastare och mjukare kommer din hud att framstå.

Le mycket

I en stor studie fick personer i alla åldrar studera tusentals olika bilder och gissa åldern på personerna på bilderna, som hade olika ansiktsuttryck. Då kunde man se att de glada ansiktena bedömdes vara yngre än de var, medan de sura såg äldre ut än de var.

Släpp stress och konflikter

Studier visar att stress faktiskt åldrar våra celler – men åldrandet kan faktiskt backas om vi lär oss hantera stressen, eller gör livsstilsförändringar.

– När man reducerar stress och konflikter så stänger man också av stresshormon som adrenalin och kortisol, och aktiverar endorfiner, kroppens naturliga smärtstillande medel, vilket gör att allt med dig verkar ungdomligare, säger psykiatrikern Judith Orloff.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons