1:05

Efter reklamen: 5 saker läkare själva gör när de har ont i huvudet

(1:05)

Som läkare eller sjukvårdspersonal sitter man inne på mycket viktig information, och möter personer i alla olika skeden av deras liv. Som patient är det lätt att bli nyfiken på vad läkarna tänker på, och vad de inte säger rakt ut till oss.

I en tråd på internetforumet Reddit, som Buzzfeed tagit del av, delar läkare och sjukvårdare med sig av information och åsikter som de vill att alla patienter ska känna till.

Här är faktan läkarna vill att du ska veta

Var tålmodig

”Prioritet ges till patienter enligt deras mående för tillfället. Var en tålmodig patient. Det är inte ett enkelt 'först till kvarn får först mala'-system”, skriver en läkare.

Drottning Elizabeth har ätit det här till frukost i 70 år

Ljug inte

”Om du har lagts in på sjukhuset, ljug inte om hur mycket du har druckit”, tycker en läkare.

En annan skriver en liknande åsikt:

”Läkare är där för att hjälpa dig; sluta ljug för dem. De måste skydda ditt privatliv. Om du tar droger, säg det till dem. De måste hålla det hemligt, och det kan döda dig om du inte säger något.”

Förvara medicin rätt

”Ha inte medicinen i 'medicinskåpet' i ditt badrum. Ångan från duschen och förändringarna i temperaturen kommer göra att din medicin fungerar sämre. Förvara på ett kallt och torrt ställe borta från direkt solljus.”

Sömnexperten: Därför ska du inte sova ut på helgen

Sluta inte medicinera

”Sluta inte ta medicin på egen hand. Gör det bara inte, oavsett hur bra du mår. Sluta inte med någon medicin om du inte har pratat om det med din läkare”, skriver en person.

”Du ska aldrig avsluta en antibiotikakur i förtid för att du redan känner dig bättre”, skriver en annan läkare.

Du är inte värst

”Oavsett hur illa det är, så har vi sett värre. Du behöver inte skämmas.”