rumpa2

Forskare från University of Oxford och Churchill Hospital i Storbritannien har upptäckt att kvinnor som bär sitt kroppsfett i lår och rumpa har extra gott skydd mot diabetes, hjärtsjukdom och andra kroniska åkommor.

Dessutom visade forskningsresultatet att kvinnor med lite större rumpa än genomsnittet ofta är de intelligentaste.

– Om du har överskott av fett är det definitivt en fördel om du har det på underkroppen. För kvinnor med päronform hjälper fettet till att vara en viktig komponent för en friskare hälsa, säger Michael Jensen, chef för endokrin forskning vid Mayo Clinic i Rochester, som studerat kroppsfettets placering.

Forskarna analyserade och jämförde kvinnors magfett med fett på lår, höfter och skinkor. Till skillnad från bukfetma, som är direkt farligt för hälsan, innehöll fettet på underkroppen en typ av goda hormoner som motverkade utvecklingen av en rad svåra sjukdomar.

– De skyddande egenskaperna hos underkroppens fettdepå har bekräftats även med hänsyn tagen till ålder, BMI och sjukdomsbilden i övrigt, tillade forskarna.


Här är 5 fördelar med en rundare rumpa:

1. Kvinnor med kurviga kroppar tenderar att ha lägre kolesterolvärden. Detta minskar risken för åderförkalkning och därmed också risken för hjärt-kärlsjukdom.

2. Med en rundare rumpa har du högre produktion av hormoner som bryter ner sockerarter. Därmed motverkas sjukdomar som diabetes.

3. En kvinna med bredare rumpa har också högre nivåer av omega-3. Dessa nyttiga fettsyror har visat sig vara mycket gynnsamma för hjärnans kapacitet.

4. De nyttiga omega-3-fettsyrorna är inte bara bra för kvinnan, utan också för hennes ofödda barn under en graviditet. Fettsyrorna bidrar bland annat till att barnets neurologiska och kognitiva förmåga ökar.

5. Slutligen visar studier att kvinnor med rundare rumpor betraktas som attraktiva av män. Forskarna menar att detta kan ha sin förklaring i evolutionen, som vittnat om att kvinnor med större rumpor är bättre på att föda barn.


FRÅN: Allas.se

AV MARGARETHA MALMGREN

FOTO COLOURBOX

 

Missa inte att läsa:

Champagne förbättrar ditt minne
Singel? Du är troligtvis bara extra intelligent
Drick kaffe och lev längre
Övningarna som ger dig snygg rumpa