Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Därför ska du inte bära samma par skor varje dag

22 aug, 2017 
AvMikaela Råberg
Har du ett par favoritskor som du gärna bär ofta och mycket? Då är det dags att hitta några fler par som du kan rotera mellan.
Annons

Oavsett om det gäller högklackat, sneakers, träningsskor eller sandaler så är det ofta ett par som blir givna favoriter. Och det spelar inte ens någon roll om du har jättemånga skor i dina ägor – det finns helt enkelt vissa pjucks som ditt hjärta klappar lite extra för.

Enligt skoexperten ska du dock undvika att bära samma skor varje dag. Och i motsats till vad man kan tro är det inte främst på grund av din fothälsa, utan för skornas skull.

– Det bästa sättet att få skorna att hålla länge är att rotera mellan olika par skor och använda kvalitativa skoblock efter varje användning, säger Jim Kass, från det kända skomärket Allen Edmonds, till Business insider.

Skorna suger nämligen upp fotsvett och utfällningar som fötterna avger, vilket är helt normalt. Det viktiga är dock att du låter dina skor få tid att torka upp mellan gångerna du bär dem.

– Om du bär samma par skor varje dag hinner dina skor inte torka och de kommer att förlora formen.

Läderskor är särskilt känsliga och förutom att tappa formen blir fuktiga läderskor lättare repiga och illaluktande.

Kass rekommenderar att du minst har ett skopar till att byta mellan, men gärna fler. Omväxling förnöjer och ju fler skor du har, desto längre kommer dina absoluta favoritpar att hålla.

Källa: Business insider Foto: IBL

Annons