Kungligheter då och nu
1:39

Efter reklamen: Kungligheter då och nu

(1:39)

Slå på ljud

Att äta samma frukost nästan varje morgon i 70 år låter nog extremt för de flesta – men inte för brittiska drottning Elizabeth. Enligt News.co.au har den brittiska regenten ätit ungefär samma frukost under hela sin tid som drottning.

Elizabeth tycker om att äta frukostflingor på morgonen, och helst Kellogg's Special K, som länge levererat flingor till det brittiska hovet.

– Att ha hennes majestäts kungliga kvalitetsstämpel är ett underbart godkännande och vi är ärade att drottningen fortsätter starta sin dag med Kellogg's-flingor, säger Dan Bitti på Kellogg's frukostavdelning till sajten.

Danska prinsessan Marys hårdetalj – visar gråa stråna

Kockens avslöjande om drottningen: För snål

Kocken Darren McGrady lagade mat åt den brittiska kungafamiljen i över ett decennium innan han slutade, och han avslöjade drottningens frukostvanor – och beklagade sig över att hon inte är särskilt matintresserad till skillnad från sin nyligen avlidne make, prins Philip.

– Tyvärr är drottningen ingen storätare. Hon äter för att leva till skillnad från prins Philip som levde för att äta och kunde stå och prata mat hela dagen, berättade Darren för The Telegraph 2015, och fortsatte:

– Till frukost gillar drottningen flingor – vanligtvis Special K – och frukt.

Drottning Elizabeth ska också tycka om äggröra och rökt lax med tryffel – men är enligt McGrady för snål för att beställa färsk tryffel.

– Hon tycker bara om dem kring jul när tryffeln är skickade som presenter.

Mest läst