1:02

Efter reklamen: 9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

(1:02)

Slå på ljud

Att det varit en stor trend bland kända kvinnor de senaste åren att omfamna sitt gråa hår är det nog få som har missat. I Sverige är skådespelaren Lena Endre och sportprogramledaren Maud Bernhagen på TV4 varit föregångare, och i Hollywood ser vi stjärnor som Andie MacDowell, Allison Janney och Jodie Foster låta det gråa håret växa fritt och visar stolt upp det på röda mattorna.

Chers naturliga hår – visar frisyren utan peruk

Även i de propra kungahusen verkar trenden nu ha nått fram – i alla fall litegrann. I höstas kunde uppmärksamma danska rojalister se att landets kronprinsessa Mary hade gråa tinningar och lite grå utväxt i sitt mörkbruna hår när hon och maken, kronprins Frederik, var med på öppningen av det danska Folketinget.

Kronprinsessan Mary i oktober.

Philip Davali

Kronprinsessan Marys hårval

Mary, som likt vår egen kronprinsessa förknippas med ett vackert mörkbrunt svall, visade med sin look att det är minst lika snyggt att ha gråa tinningar som kvinna, som det kan vara på män.

Snygga sättet att gå över till grått hår – så gör du

Sedan Folketinget-öppningen verkar kronprinsessan dock ha gått tillbaka till att färga håret, och är såklart lika vacker och elegant i det. Men visst var det härligt att se att även kungahusen verkar snegla på de internationella trenderna där grått hår på medelålders kvinnor blir allt vanligare – för det är ju väldigt stiligt både på män och kvinnor.