Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Danska prinsessan Marys hårdetalj – visar gråa stråna

07 feb, 2022 
AvAino Oxblod
FotografPhilip Davali
Danmarks kronprinsessa Mary är en ikon för sitt folk, och många rojalister runt om i Europa.
När hon i höstas var med på öppningen av det danska Folketinget visade hon en oväntad hårdetalj – hon hade nämligen gråa tinningar.
Annons
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattanBrand logo
9 kändisars gråa hår-trend på röda mattan

Att det varit en stor trend bland kända kvinnor de senaste åren att omfamna sitt gråa hår är det nog få som har missat. I Sverige är skådespelaren Lena Endre och sportprogramledaren Maud Bernhagen på TV4 varit föregångare, och i Hollywood ser vi stjärnor som Andie MacDowell, Allison Janney och Jodie Foster låta det gråa håret växa fritt och visar stolt upp det på röda mattorna.

Även i de propra kungahusen verkar trenden nu ha nått fram – i alla fall litegrann. I höstas kunde uppmärksamma danska rojalister se att landets kronprinsessa Mary hade gråa tinningar och lite grå utväxt i sitt mörkbruna hår när hon och maken, kronprins Frederik, var med på öppningen av det danska Folketinget.

Kronprinsessan Mary i oktober.

Kronprinsessan Marys hårval

Mary, som likt vår egen kronprinsessa förknippas med ett vackert mörkbrunt svall, visade med sin look att det är minst lika snyggt att ha gråa tinningar som kvinna, som det kan vara på män.

Sedan Folketinget-öppningen verkar kronprinsessan dock ha gått tillbaka till att färga håret, och är såklart lika vacker och elegant i det. Men visst var det härligt att se att även kungahusen verkar snegla på de internationella trenderna där grått hår på medelålders kvinnor blir allt vanligare – för det är ju väldigt stiligt både på män och kvinnor.

Vill du få en regelbunden dos av inspiration?

Vi ser till att du alltid har full koll på de senaste modetrenderna och skönhetstipsen samt kulturvärlden. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten.

Annons