Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Få betalt för att äta avokado – varje dag i ett halvår!

03 sep, 2018 
AvMalin Karlberg
Ät avokado varje dag i ny studie
Gillar du avokado och äter det helst varje dag? Då har vi det perfekta jobbet för dig. Dessutom hjälper du den viktiga avokadoforskningen framåt – bara en sån sak!
Annons

Forskare i USA är på jakt efter 250 volontärer som kan tänka sig att mumsa i sig guacamole och avokadomackor på daglig basis. De vill nämligen ta reda på om avokado verkligen är så nyttigt som vi tror – och framför allt huruvida man faktiskt går ner i vikt av att äta mycket avokado. Studien utförs av forskare vid toppuniversiteten Loma Linda University, Penn State, Tufts University och UCLA.

“Eftersom avokado har den högsta fetthalten av alla frukter verkar det ologiskt att tro att de faktiskt hjälper människor att gå ner i vikt”, hälsar man från Loma Linda University.

Trots detta är forskarna villiga att låta studiedeltagarna försöka. Varje dag i 6 månader ska volontärerna äta en avokado om dagen för att delta i ”The Habitual Diet and Avocado Trial”. De behöver också göra två kliniska besök på universitetets campus, gå på kostmöten varje månad och göra bukröntgen med MRI vid två tillfällen.

Annons

En kontrollgrupp ska istället äta endast två avokados i månaden under samma tidsperiod. För att kvalificera sig till studien behöver deltagarna vara över 25 år och ha ett midjemått på mellan 89-102 cm, beroende på om de är kvinnor eller män.

I slutet av studien tilldelas de 300 dollar – och 24 avokados! Samt – om studien fungerar optimalt – några centimeter mindre runt midjan.

Läs även:

Källa: Fox News
Foto: IBL

Annons