Ät avokado varje dag i ny studie

Forskare i USA är på jakt efter 250 volontärer som kan tänka sig att mumsa i sig guacamole och avokadomackor på daglig basis.  De vill nämligen ta reda på om avokado verkligen är så nyttigt som vi tror – och framför allt huruvida man faktiskt går ner i vikt av att äta mycket avokado. Studien utförs av forskare vid toppuniversiteten Loma Linda University, Penn State, Tufts University och UCLA.

“Eftersom avokado har den högsta fetthalten av alla frukter verkar det ologiskt att tro att de faktiskt hjälper människor att gå ner i vikt”, hälsar man från Loma Linda University.

Läs även: Så här har du aldrig tidigare ätit avokado

Trots detta är forskarna villiga att låta studiedeltagarna försöka. Varje dag i 6 månader ska volontärerna äta en avokado om dagen för att delta i ”The Habitual Diet and Avocado Trial”. De behöver också göra två kliniska besök på universitetets campus, gå på kostmöten varje månad och göra bukröntgen med MRI vid två tillfällen.

En kontrollgrupp ska istället äta endast två avokados i månaden under samma tidsperiod. För att kvalificera sig till studien behöver deltagarna vara över 25 år och ha ett midjemått på mellan 89-102 cm, beroende på om de är kvinnor eller män.

I slutet av studien tilldelas de 300 dollar – och 24 avokados! Samt – om studien fungerar optimalt – några centimeter mindre runt midjan.

Läs även:

6 nyttiga recept med avokado

Här hittar du den nya avokadon – utan kärna!

Studie: Avokado kan hindra hjärnan från att åldras

Källa: Fox News
Foto: IBL