För den som vill gifta sig i en kyrka finns många alternativ på alla hjärtans dag, även om det inte är bokat och planerat. Men om man vill byta ringarna någon annanstans är valmöjligheterna mer begränsade, och då kan den här listan komma väl till pass.

Sala Silvergruva

I Sala Silvergruva kan du passa på att gifta dig under jord på alla hjärtans dag. Vigseln äger rum i den uppvärmda Viktoriasalen.

Läs mer här!

Sjöhistoriska museet

På sjöhistoriska museet kan du dyka in för att vigas av museichefen Hans-Lennart Ohlsson. Museets pampiga sal, med akterspegeln från Gustav III:s fartyg Amphion i centrum, kommer att dekoreras med blommor och bröllopsbåge.

Läs mer här!

Bjertorp slott

Vill du hellre gifta dig på ett jugendslott från 1911 kan du ta dig till Kvänum och Bjertorp slott. Ceremonin äger rum inne i slottet och såväl borgerliga vigselförrättare som vittnen finns att tillgå på plats.

Läs mer här!

Nääs fabriker

Du kan också gifta dig i Nääs fabriker i Tollered vid sjön Sävelången, på en vacker glasveranda med utsikt över sjön. Alla par som kommer föra klockan 16 kommer att vigas – oavsett öppettider – utlovar dem.

Läs mer här!

Arlanda

Clarion hotel arrangerar drop-in-bröllop tillsammans med svenska kyrkan ute på Arlanda. Så varför inte slå till med ett giftermål följt av en bröllopsresa på momangen? Vigseln sker i flygplatsens kapell.

Läs mer här!

Kom ihåg att du behöver ha hindersprövning och vigselintyg i ordning även om själva vigseln sker på drop-in. Det hittar du på Skatteverkets hemsida. Lycka till!

Läs mer:

7 hetaste bröllopstrenderna för 2018

11 alla hjärtans dag-presenter som passar honom

4 viktiga saker du behöver prata med din partner om – innan ni gifter er

Mest läst