När popstjärnan Michelle Williams var gästprogramledare i talkshowen The Talk i CBS i veckan avslöjade hon att hon var djupt deprimerad under åren med Beyoncé Knowles och Kelly Rowland i succégruppen Destinys Child.

Läs även 5 saker alla borde veta om depression

Vid den tiden visste hon inte själv riktigt varför hon mådde dåligt, hon kunde inte identifiera symtomen som hon haft ända sedan hon var 13 år.

– Jag tror att om jag i 25-årsåldern hade haft ett namn på hur jag mådde vid tillfället, så hade jag dragit slutsatsen att ”Jag har lidit av depressioner”, säger hon i tv-programmet.

Hon var på toppen av karriären, och depressionen som hon hade avfärdat med att ”jag är bara trött” inte gav med sig utan det blev värre:

– Det kom till en punkt där jag var självmordsbenägen.

Hon försökte berätta om sitt mående.

– När jag berättade för vår manager vid den tiden, välsigne honom, då sa han ungefär: ”Ni skrev precis under ett avtal värt flera miljoner. Du ska ut på turné. Vad har du att vara ledsen över?”

I programmet berättar Michelle Williams att hon vill vara öppen med sina egna erfarenheter för att minska stigmatiseringen kring psykisk ohälsa. Efter tv-programmet sänts i USA skrev hon på Twitter:

”Tack CBS för att ni är en säker plats att prata om depression och mental hälsa. Var inte rädda för att be om hjälp”

Behöver du hjälp? 
Kontakta Självmordslinjen, mind.se, via telefon 90101, chatt eller skicka ett mejl.
Är det akut ring 112. 

Källa: Cosmopolitan, BBC

FOTO via Instagram/Michelle Williams 

Läs även

14 kändisars egna ord om sina depressioner

7 sätt en depression påverkar ditt liv – även om du verkar normal

10 tecken på att du har GAD (generaliserat ångestsyndrom)