Rosmarinkryddade kale chips
Grönkålschips är ett måste… och helt klart det hippaste! Ät som de är eller krossa över salladen. ”Kale is king!”
INGREDIENSER
400 g grönkål
2 1/2 dl tahini (sesampasta)
3 msk färskpressad citronsaft
1 1/2 msk näringsjäst (Bjästflingor), fråga i hälsokostaffärer
1 msk torkad rosmarin
1/2 tsk kajennpeppar
1 tsk lökpulver, leta i kryddhyllan
1/2 tsk havs- eller bergsalt
1. Riv grönkålsbladen från stammen i små bitar, ca 5×5 cm. Skölj i kallt vatten och låt torka helt.
2. Mixa alla ingredienser utom grönkålen till en krämig och slät dressing.
3. Lägg allt i en stor bunke och massera in dressingen i kålen för hand. Blir det dressing över så använd den till salladen.
4. Sprid ut kålen på 2–3 plåtar och torka i torkugn tills chipsen blir krispiga, ca 12 tim. Det går även bra att torka i vanlig ugn, ca 50°. Öppna ugnsluckan för att släppa ut fukt. Förvara chipsen torrt och svalt i en glas- eller plåtburk med tätslutande lock.