Rosmarinkryddade kale chips

Grönkålschips är ett måste… och helt klart det hippaste! Ät som de är eller krossa över salladen. ”Kale is king!”

INGREDIENSER

400 g grönkål

2 1/2 dl tahini (sesampasta)

3 msk färskpressad citronsaft

1 1/2 msk näringsjäst (Bjästflingor), fråga i hälsokostaffärer

1 msk torkad rosmarin

1/2 tsk kajennpeppar

1 tsk lökpulver, leta i kryddhyllan

1/2 tsk havs- eller bergsalt

1. Riv grönkålsbladen från stammen i små bitar, ca 5×5 cm. Skölj i kallt vatten och låt torka helt.

2. Mixa alla ingredienser utom grönkålen till en krämig och slät dressing.

3. Lägg allt i en stor bunke och massera in dressingen i kålen för hand. Blir det dressing över så använd den till salladen.

4. Sprid ut kålen på 2–3 plåtar och torka i torkugn tills chipsen blir krispiga, ca 12 tim. Det går även bra att torka i vanlig ugn, ca 50°. Öppna ugnsluckan för att släppa ut fukt. Förvara chipsen torrt och svalt i en glas- eller plåtburk med tätslutande lock.

Prova Josefines signaturdrink Hello Green Smoothie

Prova Josefines smoothie Snow White, en vit krämig smoothie

Prova Josefines smoothie Performance, en proteinsmoothie

Prova Josefines färskpressad juice med gojibär

Prova Josefines mandelmjölk

Prova Josefines raw food browniebollar

Prova Josefines zucchinipasta med örter

Prova Josefines rosmarinkryddade kale chips

Mer läsning

Femina