Zucchinipasta med örter

Slungad i spicy citrondressing.

INGREDIENSER

(2 personer)

2 zucchinier

2 dl cashewnötter, blötlagda 8 tim eller över natt

1/2 dl kallt vatten

1/2 dl färskpressad citronsaft

1 kruka koriander

15 blad färsk mynta

2 tsk citronzest (det yttre skalet på citronen)

2 krm kajennpeppar

2 krm havssalt och lika mycket nymalen svartpeppar

Till servering:

1/2 dl oliver

50 g ruccola eller babyspenat, väl sköljd

1. Skär zucchinin tunt, gärna med mandolin eller potatisskalare

2. Mixa nötter, vatten, citronsaft, färska och torkade kryddor samt citronzest i en blender. Smaka av, mixa, smaka igen.

3. Häll dressingen över zucchinin, blanda väl och smaka av med havssalt och svartpeppar om det behövs.

4. Arrangera på tallrikar och servera med oliver, ruccola eller babyspenat. Tips! Slunga de gröna bladen i en bunke med lite kallpressad olivolja, citronsaft och havssalt. Servera direkt!

Prova Josefines signaturdrink Hello Green Smoothie

Prova Josefines smoothie Snow White, en vit krämig smoothie

Prova Josefines smoothie Performance, en proteinsmoothie

Prova Josefines färskpressad juice med gojibär

Prova Josefines mandelmjölk

Prova Josefines raw food browniebollar

Prova Josefines rosmarinkryddade kale chips

Mer läsning

Femina