Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

11 bra teveserier som du troligtvis har missat

17 maj, 2017 
AvAnaïs González Cruz
På streamingtjänster som Netflix och HBO finns en hel del sevärt att roa sig med. Här är 11 serier du kanske har missat – men som förtjänar en chans!
Annons

Få saker här i världen skänker så mycket lycka som när man hittar en riktigt bra serie. Särskilt när den redan har ett par säsonger på nacken – och därmed kan garantera ett rejält tv-maraton där hemma. Precis vad som behövs så här en månad eller två innan Game of Thrones och Orange Is The New Black drar igång!

Här är 11 sevärda serier i väntan på årets stora säsongspremiärer:

1. Quarry (HBO Nordic)

Efter en kritiserad krigsinsats i Vietnam möts soldaten Mac Conway av protester och hat när han återvänder hem till USA. Att hitta tillbaka till vardagen blir svårt, men snart får han ett jobberbjudande som ska förändra allt.

2. The Night Of (HBO Nordic)

En ung kvinna hittas brutalt mördad på Upper West Side i New York. Polisen riktar snabbt misstankarna mot studenten Riz, som nu dras in i en mardröm utan dess like.

3. High Maintenance (HBO Nordic)

Varje dag hoppar han på cykeln för att leverera cannabis till sina kunder runt om i New York. Vem langaren är (och vad han heter) förblir en gåta – istället får vi följa kundernas privatliv i den myllrande storstaden.

Annons

4. The Fall (Netflix)

En seriemördare går lös på Belfasts gator. Offren är alla unga kvinnor och ju fler som mördas desto värre blir mördarens tillvägagångssätt. Kan kriminalkommissarie Gibson stoppa honom?

5. Atlanta ( FX)

När kusinen Alfred släpper en hitlåt hoppar Earnest in som hans manager för att styra upp det plötsliga kändisskapet. Kanske kan Alfreds karriär också vara lösningen på Earnests alla problem.

6. The Leftovers (HBO Nordic)

140 miljoner människor försvinner spårlöst från jordens yta. De som blir kvar måste nu gå vidare med sina liv, men ovissheten om vad som hänt skapar stora spänningar.

7. Hell on Wheels (HBO Nordic)

Det amerikanska inbördeskriget må vara över, men när en nationell järnväg nu ska byggas kommer än mer blod spillas. I centrum står soldaten Cullen Bohannon och hans kamp för att återfå ett normalt liv efter krigets ohyggligheter.

Annons

8. The Returned (Netflix)

Skräcken sprider sig snabbt bland invånarna i den lilla franska byn när anhöriga från den andra sidan återvänder hem igen. Varför har de kommit tillbaka? Och vad vill de egentligen?

9. Ballers (HBO Nordic)

En gång i tiden var Spencer en framgångsrik NFL-spelare – nu riskerar han att bli en medelmåtta. I ett försök att behålla lite stjärnglans (och samtidigt dra in en del cash) påbörjar han en ny karriär som ekonomisk rådgivare till stigande sportstjärnor.

10. Broad City (Comedy Central)

Bästisarna Ilana och Abbi hankar sig fram i staden som aldrig sover med underbetalda skitjobb och enstaka framträdanden som gatumusikanter. Dåliga ligg, otippade fyllor och traumatiska besök till Upper East Side är vardagsmat för dessa New York-tjejer.

11. Top of the Lake (BBC Two)

Tui är bara 12 år gammal när hon blir gravid. Efter ett självmordsförsök försvinner flickan – och nu gäller det för polisen Robin Griffin att lista ut vad som hänt henne.

Läs även 

Foto: IBL 

Annons