Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

12 gånger kändisar gift sig med vanlisar

24 feb, 2022 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Fotograftt
12 gånger kändisar gift sig med vanlisar
Vill du också gifta sig med din kändiscrush? Fortsätt dröm, för det kan faktiskt hända att kändisarna faller för någon som är totalt okänd. Här är 12 par där en kändis blivit kär i, och gift sig med en vanlis.
Annons
TV: 12 gånger kändisar gift sig med vanlisarBrand logo
TV: 12 gånger kändisar gift sig med vanlisar

Att gifta sig med sin kändiscrush känns ju måttligt långt bort, men det kan faktiskt hända! För att du ska fortsätta ha ditt hopp uppe har vi samlat tolv par där det faktiskt hänt att en kändis blivit kär i, och gift sig med, en vanlis.

Anne Hathaway och Adam Shulman

Adam Shulman och Anne Hathaway.
Adam Shulman och Anne Hathaway.

Under filmfestivalen i Palm Springs 2008 möttes Anne Hathaway och Adam Shulman för första gången via gemensamma vänner. Kemin mellan dem uppstod direkt, och Anne sa till sin vän att hon skulle gifta sig med den mannen. Sagt och gjort.

Annons

– Jag tror att han tyckte att jag var lite galen, vilket jag också är, men jag är också trevlig. Jag visste från sekunden vi träffades att han var mitt livs stora kärlek, har Anne berättat.

2012 blev Anne och Adam man och hustru.

Reese Witherspoon och Jim Toth

Reese Witherspoon och Jim Toth.

I mars 2011 slog bröllopsklockorna för den Oscarsvinnande-skådisen Reese Witherspoon och hennes Jim Toth. De träffades för första gången på en väns fest, när en annan full gäst raggade på Reese och Jim lade sig i för att avbryta och få bort den fulla personen från Reese.

Annons

– Jim kom fram och sa ´förlåt, ursäkta min vän, han har precis gjort slut med någon´, har Reese berättat om mötet. Och hans vänliga gest gick hem hos Reese, för året efter gifte de sig.

Meryl Streep och Don Gummer

Meryl Streep och Don Gummer.
Meryl Streep och Don Gummer.

En av Hollywoods största var inte särskilt sugen på att slå sig till ro med någon med samma kaliber. Maryl Streep föll istället för någon utanför underhållningsbranschen. 1978 gifte hon sig med sin livs kärlek, konstnären Don Gummer, som idag också är pappan till hennes fyra barn.

Annons

När hon 2012 vann en Oscar för sin roll i The Iron Lady fick maken sig en dos av kärlek under hennes tacktal:

– Först vill jag tacka Don, för när du tackar din make i slutet av talet så fejdas det ut på grund med musiken, och jag vill att han ska veta att det jag värderar mest i livet har han gett mig.

Patrick Dempsey och Jillian Fink

Jillian Fink och Patrick Dempsey.
Jillian Fink och Patrick Dempsey.

Japp, Julian Fink drog vinstlotten och fick Grey's Anatomy-hunken. Nå, även om han då 1994 inte hade börjat axla rollen som Derek Shepherd i tv-serien. När Jillian Fink såg att någon med namnet Patrick Dempsey bokat tid på hennes salong trodde hon att det var ett skämt. Det var det inte. In kom skådisen på angiven tid för att trimma sig.

Annons

– Jag blev så chockad, men samtidigt så glad för han var så söt, har Jillian sagt.

Vid tillfället var de båda i en annan relation, och det tog därför tre år av frisörbesök innan de blev ett par och sedan gifte sig 1999!

Jennifer Lawrence och Cooke Maroney

Jennifer Lawrence och Cooke Maroney.
Jennifer Lawrence och Cooke Maroney.

I år är det tre år sedan Jennifer Lawrence och Cooke Maroney blev äkta makar, och det var året innan det som de träffades via gemensamma vänner för första gången. Och snart blir familjen tre istället för två, för i hennes mage ligger ett litet liv och växer.

Annons

George Clooney och Amal Alamuddin

George Clooney och Amal.

Via en gemensam vän var Amal Alamuddin på besök hos George Clooney i hans hem vid Comosjön i Italien. Och ja, de föll för varandra. 2014 gifte de sig, och tre år senare föddes parets tvillingar, Ella och Alexander.

Amy Schumer och Chris Fischer

Chris Fischer och Amy Schumer.
Chris Fischer och Amy Schumer.

Amy Schumer gick från att skoja friskt om sitt kärleksliv till att få leva drömmen, det vill säga få gifta sig med en snygg man som kan laga mat. Chris Fischer är inte bara kock, han har även skrivit en kokbok, jackpott! Amy och Chris träffades via hennes syster Molly, gnistor slogs och 2018 överraskade de alla genom att gifta sig.

Annons

Jerry Seinfeld och Jessica Sklar

Jerry Seinfeld och Jessica Sklar.

Jessica Sklar var nygift när hon först snubblade in i Jerry Seinfeld på gymmet, som hon ett år senare förlovade sig med. Ja, efter att hon brutit upp med mannen hon vid tillfället var gift med.

– Jag var i en tuff period. Jerry närmade sig mig och fick mig att skratta, och jag var inte alls intresserad av att bli underhållen vid det tillfället, har Jessica sagt om sin nuvarande make, som lyckades komma in under skinnet till sist.

Annons

Alec Baldwin och Hilaria Thomas

Hilaria Thomas och Alec Baldwin.

– Jag stod precis vid ingången med mina vänner, när han dök upp och tog min hand och sa 'jag bara måste få lära känna dig', har Hilaria Thomas berättat om parets första möte på ett event på restaurang.

I efterhand har Alec Baldwin sagt att det kanske inte var den bästa raggningsrepliken, men det finns väl egentligen inget att klaga på, eftersom att den ledde till både bröllop och barn.

Vince Vaughn och Kyla Weber

Kyla Weber och Vince Vaughn.
Kyla Weber och Vince Vaughn.

Varför inte träffa den man ska gifta sig med på ett bröllop? Det gjorde Vince Vaughn och Kyla Weber, och hur ljuvligt det än låter så fanns också saker som gjorde det hela en aning skakigt.

Annons

– Först var jag väldigt nervös över att dejta henne efter som att det är en av mina bästa vänners frus bästis sedan de var barn. Om något går fel så blir det verkligen besvärligt, har Vince sagt i en intervju.

De bodde långt ifrån varandra, och avståndet gjorde att de fick kommunicera via mejl och telefonsamtal. Och se så bra det blev till slut!

Christian Bale och Sibi Blazic

Christian Bale och Sibi Blazic.

Sibi Blazic jobbade som personlig assistent till Winona Ryder när hon träffade Christian Bale för första gången, på en av hennes grillfester. Senare blev de man och hustru i Las Vegas, och vigdes givetvis av en Elvis-imitatör 2000.

Annons

– Min fru har varit gift med så många olika karaktärer under vårt äktenskap. Jag vet att det hade varit helt omöjligt att göra det utan henne. Hon är en så bra och stark kvinna, har Christian sagt i en intervju där han reflekterade över sitt yrke som skådespelare.

Paul Rudd och Julie Yaeger

Julie Yaeger och Paul Rudd.

Efter att Paul Rudd slog igenom i Clueless 1995 flyttade han till New York och skaffade sig en publicist. Och på samma kontor jobbade även Julie Yaeger, och Paul som inte kände en endast en i staden som aldrig sover, bjöd ut Julie på lunch. Och resten är historia, som vi brukar säga.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Se också: Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandeminBrand logo
Se också: Svenska kändispar som fått skjuta upp sina bröllop under pandemin
Annons