Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

12 Kändisar med häftiga utbildningar – tv-spelsdesign och kriminologi

09 feb, 2021 
AvStina Dahlgren
AvStina Dahlgren
lisa kudrow, eva longoria och rebel wilson
Kourtney Kardashian, Lisa Kudrow och Natalie Portman – Här är Hollywoodstjärnorna som alla har riktigt häftiga utbildningar. Vad sägs om tv-spelsdesign och kriminologi?
Annons
5 Kändisar med annorlunda utbildningarBrand logo
5 Kändisar med annorlunda utbildningar

Bilden av den blåsta skådisen är borta för länge sedan, och istället har bilden av skarpa och välutbildade stjärnor vuxit fram. Idag använder många av dem sina sociala medier för att utbilda sina följare i allt från politik till genusfrågor.

Kändisar i Hollywood med häftiga utbildningar

Här är 12 Hollywoodstjärnor som alla har studerat riktigt häftiga ämnen. Några av dem tog examen innan de blev kända, andra har hunnit med att studera och vara filmstjärna samtidigt. Spana in kändisarnas coola och annorlunda utbildningar här:

Eva Longoria – kinesiologi

eva longoria

”Du är aldrig för gammal eller för upptagen för att studera”, twittrade skådisen 2013, dagen då hon tog sin examen i kinesiologi.

Annons

Samtidigt som hon spelade in tv-serien Desperate Housewives studerade hon alltså människokroppens rörelser och funktioner. Så imponerande!

Kourtney Kardashian – teater

kourtney kardashian

Fram tills dess att Kim Kardashian tar sin examen i juridik så är Kourtney Kardashian den enda av systarna som har en eftergymnasial utbildning. Hon har nämligen tagit examen i teater.

Cole Sprouse – geografiska informationssystem

cole sprouse

Någonstans mellan The Suite Life of Zack and Cody och Riverdale så hann Cole Sprouse med att ta en examen i geografiska informationssystem.

Annons

Dylan Sprouse – tv-spelsdesign

dylan sprouse

Även den andra Sprouse-brorsan har en riktigt cool examen. Dylan Sprouse studerade nämligen tv-spelsdesign i fyra år.

Laverne Cox – dans

laverne cox

Orange is the New Black-skådisen Laverne Cox studerade dans på Alabama School of Fine Arts när en lärare bad henne att hoppa på hans teaterkurs. Sagt och gjort, Laverne Cox tog sin examen i dans, men det blev inom teater hon sedan fick sitt stora genombrott.

Annons

Natalie Portman – psykologi

natalie portman

Efter genombrottet i Star Wars 1999 bestämde sig Natalie Portman för att börja studera psykologi.

– Det kändes som någon typ av misstag. Att jag inte var smart nog för att vara i det sällskapet, och att varje gång jag öppnade munnen var jag tvungen att bevisa att jag inte bara var en blåst skådis, sa Natalie Portman i en intervju med Washington Post senare.

Hon överbevisade alla och tog sin examen 2003.

Lisa Kudrow – biologi

lisa kudrow

Innan hon slog igenom i tv-serien Vänner doktorerade Lisa Kudrow i biologi. Därefter jobbade hon i sin pappas forskningsteam ett tag, innan hon helt bytte bransch och blev skådis.

Annons

Rebel Wilson – juridik

rebel wilson

En av Hollywoods roligaste kvinnor är även en av de smartaste. 2009 tog Rebel Wilson en examen i juridik från The University of New South Wales i Australien.

Dwayne ”The Rock” Johnson – kriminologi och psykologi

Dwayne ”The Rock” Johnson

Dwayne ”The Rock” Johnson började sin karriär som stjärna inom amerikansk fotboll. 1992 skadade han sig och bestämde sig för att börja plugga istället. The Rock hann med två utbildningar, kriminologi och psykologi, innan han halkade in i filmbranschen och blev skådis istället.

Annons

Mayim Bialik – neurovetenskap

Mayim Bialik

The Big Bang Theory-stjärnan spelar inte bara ett geni på tv, hon är även ett i verkligheten. Mayim Bialik har nämligen doktorerat i neurovetenskap, det vill säga läran om nervsystemets uppbyggnad i kroppen.

Dakota Fanning – genusvetenskap

dakota fanning

Dakota Fanning kombinerade sin skådespelarkarriär med att studera. Det tog lång tid, på grund av en hel del studieuppehåll då Dakota Fanning åkte på inspelningar, men till slut tog hon sin examen inom genusvetenskap.

Annons

Kanye West – konst

2015 blev Kanye West hedersdoktorand inom konst på The Art Institute of Chicago. Hans hustru Kim Kardashian postade en bild från ceremonien och var mäkta stolt över sin makes bedrift.

Foto: TT, Instagram

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons