Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

5 filmer med Jennifer Lawrence du måste se

15 maj, 2020 
AvStina Dahlgren
Jennifer Lawrence på röda mattan har vunnit en oscar
Jennifer Lawrence är mest känd för sin roll som Katniss i The Hunger Games. Har du redan sett de filmerna om och om igen? Här är fem andra filmer med skådespelerskan du måste beta av!
Annons
Kvinnorna som tjänar mest i HollywoodBrand logo
Kvinnorna som tjänar mest i Hollywood

2008 släpptes den första delen av boken The Hunger Games, eller Hungerspelen som den heter på svenska, skriven av författaren Suzanne Collins. Boken, som följdes upp av Fatta eld och Revolt, gjorde succé och har översatts till över 26 språk.

Jennifer Lawrence i The Hunger Games

Fyra år senare kom den första filmen med Jennifer Lawrence i huvudrollen som 16-åriga Katniss Everdeen. Den följdes upp av The Hunger Games: Catching fire och The Hunger Games: Mockingjay, den sistnämnda i två delar.

Katniss står bland folk I the hunger games
The Hunger Games, med Jennifer Lawrence i huvudrollen.

Jennifer Lawrence hyllades i huvudrollen och fick fans över hela världen. Här har vi samlat ytterligare fem filmer som du bara måste se om du älskar Jennifer Lawrence:

Silver Linings Playbook, 2012

På svenska heter den egentligen Du gör mig galen, men även här har den amerikanska titeln blivit den som används mest när det kommer till den romantiska dramakomedin.

Annons

Pat, som spelas av Bradley Cooper, träffar änkan Tiffany, som spelas av Jennifer Lawrence, under en middag med en gemensam bekant. De båda lider av psykisk ohälsa och för att hjälpa varandra med sina respektive bekymmer ställer de upp i en danstävling. För sin rollprestation i filmen vann Jennifer Lawrence både en Oscar och en Golden Globe för bästa kvinnliga huvudroll.

Winter’s bone, 2010

En film som både recencenter och biopubliken tyckte om när den kom 2010.   Jennifer Lawrence spelar en tonåring från Mississippi som letar efter sin försvunna pappa. För sin prestation blev Lawrence nominerad för både en Oscar och en Golden Globe.

American Hustle, 2013

American Hustle är en mörk dramakomedi som handlar om bedragaren Irving Rosenfeld som till sist åker fast av FBI. Han får då valet att hjälpa FBI att komma åt maffian för att på så vis slippa fängelse. Jennifer Lawrence spelar hans fru, en roll som gav henne en Golden Globe i kategorin bästa kvinnliga biroll.

Annons

Joy, 2015

Jennifer Lawrence vann en Golden Globe när hon porträtterade den ensamstående och kämpande trebarnsmamman Joy som försöker sig på en karriär som entreprenör.

Like Crazy, 2015

Like Crazy är en romantisk dramafilm som handlar om den brittiska utbytesstudenten Anna som blir kär  i Jacob under sin skoltermin i USA. Hennes visum går dock ut och eftersom hon lämnar landet för sent blir hon bannlyst från att komma in igen.

Jacob blir istället tillsammans med Samantha som spelas av Jennifer Lawrence och där börjar en bergochdalbana av känslor när Jacob dras mellan de två kvinnorna.

Foto: TT

LÄS MER:

Annons