Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

5 utställningstips inför helgplaneringen

21 apr, 2016 
Helgen är till för att boosta sinne och själ. Här är några tips på saker att hitta på – med allt från Stockholm Art Week till lek för de minsta.
Annons
andy-artipelag

1. Ny konstutställning

På vackra Artipelag i Stockholm hyllas just nu Andy Warhol genom att försöka bredda föreställningen om hans arv. Utställningen är uppdelad i rummen: 50-tal, 60-tal, 70-tal och 80-tal. I anslutning till utställningen finns även en ”Pop-Up Store” med produkter som baserats på Andy Warhols konst och som Andy Warhol Foundation har godkänt för den kommersiella marknaden.

The Legacy of Andy Warhol pågår mellan 15 april och 25 september, öppet från tisdagar till söndagar mellan 11.00 och 17.00. Vuxna 150 kronor, barn upp till 18 går gratis. 

Annons
market-cos

2. Konstshopping i storstan
Sugen på att uppdatera konsten på väggarna? Konstveckan i landets huvudstad pågår nu och Stockholm fylls av aktiviteter för att göra konsten mer tillgänglig. Market är ett av evenemangen som äger rum under helgen i samma lokaler som Liljevalchs vårsalong visats i. Hela 32 utvalda nordiska gallerier kommer visa upp sin konst – och allt är till salu. 

Är du modeintresserad? Då kan det vara intressant att veta inför besöket att Market samarbetar med Cos för att skapa de konceptuella sociala ytorna på de två terasserna. 

Annons

Pågår 22 – 24 april, Malmtorgsgatan 8, Brunkebergstorg, fredag 12-19 samt lördag och söndag 12-18. Biljett en dag kostar 120 kr.

tradgardsmassan_2

3. Perfekta helgen för alla blomälskare
Under torsdagen drog årets stora trädgårdsmässa igång! Alla detaljer om mässan kan du läsa på vår blogg här.

game-of-thrones-utstallning

3. Kommande fantasy-utställning i Köpenhamn

Annons

Råkar du eller dina familjemedlemmar vara Game of Thrones-fan? Då är det bara att boka in ett besök till Köpenhamn. Där startar snart en utställning med gratis entré där fans får bestiga järntronen, posera med Aryas svärd ”Needle” se några av seriens kostymer på nära håll och kika ner i Many Faced God-fontänen

Utställningen The Hall of Faces, Köpenhamn, 7-10 maj, lördag-måndag 10.00-18.00 samt tisdag 10.00-15.00. Fri entré. 

Sagovarld-utstallning

5. Utställning för de minsta
På Värmlands museum öppnas snart barnutställningen Inger och Lasse Sandbergs sagovärld. Barnen kan gå på bokstavsjakt bland Sandbergs många figurer och berättelser, räkna med Rundhunden, se när Pulvret fixar fisk, besök slottet Gomorronsol och kryp in i Långa farbrorns stora hatt! 

Värmlands Museum 21 maj – 13 november.

Annons