Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livMidsommar

7 av vår tids mest rebelliska kungligheter

27 nov, 2020 
AvNina Nyström
Stephanie av Monaco och Fergie
Där det finns regler finns det alltid regelbrytare. Här är sju kungligheter som på olika sätt varit kontroversiella eller ställt till med skandaler.
Annons
7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)Brand logo
7 av vår tids mest rebelliska kungligheter (FEMINA)

Kungligheter omges av strikta förhållningsregler, om allt från uppförande och etikett till klädval och – tja, en hel del andra saker. Meghan Markle fick till exempel inte längre varken spela monopol eller välja sin egen nagellacksfärg efter att hon gift sig med Harry. Inte så konstigt att man kan spåra ur ibland.

Och egentligen, det som listas nedan är i många fall inget särskilt märkvärdigt för oss ”vanliga”, men tack vare den kungliga titeln har det blivit rabalder.

7 kungligheter som skapat skandalrubriker

Prinsessan Stéphanie av Monaco

Stephanie av Monaco

”Skandalernas prinsessa” har bland mycket annat skapat rubriker för sin tämligen misslyckade musikkarriär, en kärleksaffär med sin livvakt och en dotter med okänd fader. Stéphanie hade också en relation med en gift elefanttränare och tog med sig sina tre barn för att hänga med på cirkuskaravanen. Sedan gifte hon sig med en av de andra medlemmarna av cirkusen, men skilde sig 10 månader senare.

Annons

Sarah Ferguson (Hertiginnan av York)

Sarah Ferguson

Medan Charles ingick ett tämligen kärlekslöst äktenskap med Diana, valde yngre brodern Andrew det mer ”inkorrekta” yrvädret Fergie, som aldrig gick hem i kungafamiljen. När paret skilde sig 1996 anklagades hon för hur mycket skam hon dragit över kungahuset. Bland annat fångades hon på bild med tårna (!) i munnen på en annan man, medan hon fortfarande var gift med Andrew. Trots detta ska paret än idag vara mycket goda vänner.

Annons

Prinsessan Sofia

Sofia Hellqvist

Vår egen Sofia Hellqvist har fått sin dos av kritik och skepticism efter sitt deltagande i Paradise Hotel, utviket i Slitz och rubrikerna om kyssar med porrstjärnan Jenna Jameson. Nu har det dock runnit mycket vatten under broarna och Sofia är en uppskattad medlem av det svenska kungahuset.

Meghan Markle

Meghan Markle

Meghan fick arbeta hårt för att bli accepterad av britterna, som håller kungahuset högt (trots att de faktiskt står för merparten av denna lista...). Hon var skådespelerska, och fick kritik för allt ifrån sin vänskapskrets till sina kläder. Enligt kritikerna lockande hon Harry att inte bara lämna landet, han valde också att avsäga sig titeln. Och trots att Harry har en egen vilja var det Meghan som fick mest skit.

Annons

Prins Harry

Prins Harry

Prins Harry var den engelska kungafamiljens ”bad boy” redan innan han träffade Meghan Markle. Han festade hårt, hånglade offentligt, bar nazistuniform på en maskerad, fotograferades naken i Las Vegas och bråkade med fotografer. Till exempel.

Prinsessan Diana

Diana

Prinsessan Diana var folkets prinsessa. Men nog ställde hon till med sin del av kontroversiella rubriker. Diana gick sin egen väg och gjorde det hon trodde på. Hon vågade (bokstavligen) trampa i minerade områden, kramade HIV-smittade i en tid då skräcken och okunnigheten präglade världen, lät sig fotograferas i bikini och hade affärer med miljardärer.

Annons

Prinsessan Margaret

drottning Margaret

Medan hennes syster, drottning Elizabeth var den perfekta prinsessan, var Margaret den rebelliska yngre systern. Hon hade en öppen affär med en mycket äldre man, festade rejält och hade enligt uppgift en affär med Mick Jagger.

Foto: TT

Källa: Marie Claire

LÄS MER:

De 11 vackraste kungliga brudklänningarnaBrand logo
De 11 vackraste kungliga brudklänningarna
Annons