Matthew McConaughey och Persbrandt

I vissa amerikanska delstater, och andra delar av världen, finns det en massa konstiga lagar som kan få dig fälld för en rad olika beteenden som vi i Sverige nog kan vara överens om inte är särskilt kriminella. Men – man kan också fällas för riktiga brott enligt rimliga lagar, fast i ganska, eh, märkliga sammanhang. Det har till exempel de här sju kändisarna råkat ut för.

Mikael Persbrandt skriker åt polisen att han är Gunvald Larsson

Mikael Persbrandt

Persbrandt avslöjade i sina memoarer hur han berusad krockade med en polisbil mitt i Stockholm, rusade ut ur bilen och hojtade att han minsann är Gunvald Larsson och en betydligt bättre polis än alla de riktiga poliserna på plats.

Axl Rose biter vakt i benet

Axl Rose

Sommaren 2006 var ikoniska rockbandet Guns N’ Roses på besök i Stockholm och under ett nattligt utbrott bet sångaren Axl Rose en vakt i benet på Berns. Stjärnan erkände och fick betala 10 000 kronor i skadestånd till vakten.

Bill Murray kör golfbil på Stureplan på fyllan

Bill Murray

2007 besökte Bill Murray Stockholm för att kolla in golftävlingen Scandinavian Masters tillsammans med vännen Jesper Parnevik. Efter en blöt kväll haffades Bill Murray av svensk polis efter en vinglig färd i en golfbil, mitt på Stureplan i Stockholm. Murray blev slokörad upphämtad på polisstationen av Mia Parnevik.

Murray dömdes till böter för rattfylleri och många år senare pratade han om incidenten i Parneviks och berättade att han först inte betalat böterna eftersom han trodde det var ett skämt. Men efter att i flera år fått brev från kronofogden gällande ärendet, betalade han till slut. Med i golfbilen var även hockeyproffset Douglas Murray, numera Penny Parneviks blivande man.

Ariana Grande slickar på munkar i butik

Ariana Grande

För några år sen fångades sångerskan Ariana Grande på film i en butik – slickandes på munkar hon inte hade för avsikt att köpa. Ägaren av butiken blev förbannad och krävde att Ariana skulle ställas inför rätta. Den lokala polisen och hälsomyndigheterna utredde brottet och huruvida någon köpt munkarna hon slickat på. Ariana pudlade och bad om ursäkt offentligt, och ärendet lades ner.

Justin Beiber får betala en miljon för att ha äggat hus

Justin Beiber

Att kasta ägg låter ju ganska oskyldigt, om än äckligt för de som bor i huset. Men i Hollywood är allt möjligt. 2014 dömdes Justin Beiber för att ha äggat grannens hus och fick betala nästan en miljon i skadestånd och reparationskostnader, samtidigt som han dömdes till två års villkorligt straff för skadegörelse. I straffet ingick även 12 veckors anger management-terapi.

Matthew McConaughey dansar naken och spelar bongotrumma

Matthew Mcconaughey

True Detective-skådisen greps 1999 sedan grannar ringt polisen och klagat på att det spelades för hög musik hemma hos stjärnan.  När polisen kom fram fann de Matthew McConaughey dansa runt naken och spela på en bongotrumma. Matthew, som dessutom luktade marijuana, fick följa med farbror blå och spendera en natt i häktet, samt betala motsvarande 400 kr i böter.

Edward Furlong befriar humrar på fyllan

Edward Furlong

Minns ni Edward Furlong? Terminator 2 och American history X-skådisen, veganen och aktivisten Furlong bestämde sig för att leva ut sina åsikter på ett lite udda sätt när han och hans vänner en sen, blöt kväll började befria humrar från sin tank på en livsmedelsaffär i Kentucky. Hur det gick för humrarna är tyvärr lite oklart, men skådisen fick fundera på sitt beteende bakom lås och bom några timmar innan han släpptes mot borgen.

Foto: TT

Källa: Hollywood, CNN

LÄS MER:

7 kändisar som har öppnat upp om att misslyckas

Kändisar som hyllar sina barn med vackra tatueringar

 

Utvald läsning

Femina