Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 roliga saker att göra med barnen under påsklovet i Stockholm

26 mar, 2018 
AvMina Gilbertsson
Ledigheten är här och äntligen är hela familjen samlad! Saknar du inspiration på utflykter att göra under påsklovet? Vi har listat sju roliga aktiviteter om du spenderar dina lediga dagar i Stockholm.
Annons

Såklart kan du gå på bio, besöka ett badhus eller ha picknick i parker, men vill du göra något lite annorlunda är dessa utflykter en utmärkt idé!

Här listar vi 7 barnvänliga aktiviteter på påsklovet i Stockholm:

Skansen

Påsklovet är fyllt av aktiviteter på Skansen, som påskpyssel, påskmusik och påskmarknad. Vill ditt barn klä ut sig? Besök Skansen under skärtorsdagen då det är fritt inträde för alla barn med utklädnad. Övriga dagar kostar inträdet 125 kronor för vuxna och 60 kronor för barn.

Adress: Djurgårdsslätten 49-51.

Sjöhistoriska museet

Hjälte är temat på Sjöhistoriska museet under påsklovsveckan. Väl där får familjen följa med på en guidad visning om räddningar på sjön, gå på kistjakt och skapa olika föremål i verkstaden. Museet har fri entré och är öppet alla dagar under påsklovet.

Adress: Djurgårdsbrunnsvägen 24.

Polismuseet

Det anordnas äggjakt varje dag klockan 13 och 15 på Polismuseet. Däremellan finns det olika visningar och utställningar för hela familjen. Det är fri entré för barn och ungdomar upp till 19 år och vuxna får betala 60 kronor för inträde.

Annons

Adress: Museivägen 7.

Kungliga slotten

Även de kungliga slotten har olika påsklovsaktiviteter. Det står slottsvandringar, stallvisningar, barnaktiviteter, påskpyssel och familjevisningar på programmen. Det är fri entré för barn upp till 6 år. Annars ligger entréavgiften på 50 kronor per person.

Drottningholms slottsteater

Låt dig inte luras av allt i teaterns värld. Drottningsholms slottsteater tar dig bakom kulisserna och lär dig mer om teaterns tricks under en visning för hela familjen. Det finns även en pysselverkstad  som har öppet mellan klockan 11 och 15. Priserna ligger på 100 kronor för vuxna och 50 kronor för barn.

Siggesta gård

Siggesta gård är en herrgård med hotell, restaurang och aktiviteter året om. Det finns en skogshinderbana, ett joggingspår och ett utegym att ta sig an – och på sommaren finns det även djur att titta på. Herrgården har olika aktiviteter under påsklovet så som träningspass, pyssel och skogshinderbanor. En aktivitet kostar 75 kronor för vuxna och 60 kronor för barn.

Annons

Adress: Siggesta Gård AB, 139 90 Värmdö.

Bounce

Trampolinparken Bounce har aktiviteter för hela familjen. Anläggningen är en adrenalinpark med massor av olika trampoliner, hinderbanor och ytor för freerun och parkour. Du kan antingen hoppa fritt på anläggningens trampoliner eller ta dig an ett träningspass. Entré kostar 150 kronor i timmen för vuxna och 120 kronor i timmen för barn.

Adress: Månskärsvägen 1, Kungens Kurva.

Läs även:

Foto: Maria Johansson/Skansen
Artikeln publicerades först på MåBra.

Annons