Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

7 roliga sällskapsspel alla borde ha hemma

27 jun, 2018 
AvCassandra Lindblom
bra sällskapsspel
Roliga sällskapsspel kan förgylla vilken kväll som helst. Vi listar sju roliga brädspel att plocka fram under ledigheten!
Annons

Sällskapsspel är den perfekta aktiviteten när du umgås med familj och vänner under semestern. Vi har listat sju brädspel för vuxna som utgör den perfekta basen i spelgarderoben att plocka fram när nära och kära är på besök.

Har du sett att folk har börjat lägga upp bilder på Instagram med plastskenor i munnen? Förmodligen spelar de Speak out eller motsvarigheten Liptwister. Det frustrerande spelet går ut på att du spänner upp munnen med en skena och ska försöka uttala enkla meningar. Garanterad skrattfest. Rekommenderas från 16 år.

Klassikernas klassiker när det kommer till sällskapsspel för vuxna. Köp gator, bygg bostäder och hotell och ha som mål att konkurrera ut och försätta dina motspelare i konkurs. Rekommenderas från åtta år.

Med andra ord har fått sig ett lyft och kommer nu som expertform, med svårare och klurigare ord. Spelet går ut på att du ska förklara ett svenskt ord för din lagkamrat med bara synonymer. Rekommenderas från 15 år.

Annons

Ticket to ride (reklamlänk) går ut på att du ska bygga järnvägar genom Europa (eller genom en annan kontinent, det finns i flera olika varianter). Ju längre väg desto bättre – med en hel del hinder längs väget. Spelet beskrivs av många som en uppdaterad och mer genomtänkt version av Monopol. Rekommenderas från åtta år.

Ett riktigt frågespel där kunskap och taktik avgör vem som kammar hem vinsten. Ta dig runt spelplanen och svara på frågor i 20 kategorier. Frågorna ger stegvis ökande poäng – men din motståndare kan plocka enkla poäng på frågor du inte klarar av. Rekommenderas från 15 år.

Här är det dags att slipa tidsminnet för spelet går ut på att bilda en tidslinje från tideräkningens början fram till idag. Personer, händelser, prylar och platser – sätt allt i rätt ordning och vinn mot dina motståndare. Rekommenderas från 15 år.
Läs mer och köp här (reklamlänk).

Brädspelet Jag är Alias går ut på att varje deltagare får ett pannband med ett kort föreställandes en karaktär. Spelaren ska i sin tur ta reda på vilken karaktär hen har i pannan – utan att fråga rakt ut. Den som lyckas bäst vinner spelet! Rekommenderas från 12 år.

Artikeln publicerades först på ELLE.

Annons