Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

71-åriga Vera Wang: Därför ser jag så ung ut

13 nov, 2020 
AvAino Oxblod
FotografTT / Instagram.
Modedesignern Vera Wang, 71, chockade världen när hon visade upp sin vältränade kropp, och fick alla att reagera på hur ung hon ser ut.
Nu berättar hon om förvåningen efter att ha blivit viral – och hur hon gör för att hålla formen så bra.
— Jag tror att när man tillbringar sina första 16 år av sitt liv åt att vara fysiskt aktiv, det är en sån sak som stannar med en, säger Vera Wang till People.
Annons
TV: 8 saker du inte visste om designern Vera WangBrand logo
TV: 8 saker du inte visste om designern Vera Wang

Hon är en av världens mest hyllade kläddesigners, och hennes bröllopsklänningar står högst upp på många blivande brudars önskelista.

Men när Vera Wang publicerade bilder på sig själv reagerade fansen av en helt annan anledning – den 71-åriga kläddesignern ser nämligen ut att vara betydligt mycket yngre än vad hon är. Bilden på Wang i en träningstopp och med jeansshorts fick många att ifrågasätta om hon verkligen är över 70 år. ”Vad är din hudvårdsrutin?!” och ”Är du verkligen 70??”, vara bara några av kommentarerna hon fick.

– Jag var totalt chockad. För att vara helt ärlig, målet med bilden var att visa hårspännet jag hade i mitt hår. Hårspännet syns inte ens särskilt bra i bilden. Så vi fick minimera vad jag hade på mig för att fokusera på håret och kristallspännena- Och det faktum att det började handla om min Palm Angels-träningstopp var så galet, säger Vera Wang till People.

Annons

Vera Wang: Viktigt med sömn och vodka

Någon galen träningsrutin rör det sig dock inte om – Wang menar att hon på sin höjd tränar sporadiskt. Däremot var hon elitidrottare som ung, något hon tror hjälpt henne genom hela livet.

– Jag skulle säga att det är sporadiskt. Sporadiskt är det perfekta ordet. Jag menar, jag var en elitidrottare som ung. Jag tävlade i konståkning i USA och dansade på Balanchine School of American Ballet. Jag tror att när man tillbringar sina första 16 år av sitt liv åt att vara fysiskt aktiv, det är en sån sak som stannar med en. Det kommer ett muskelminne med det, säger hon.

Något som också behövs är vodka i en drink för att kunna slappna av efter en tung dag, och massor av sömn.

– Sömn är nyckeln för att ha överlevt att starta ett företag och uppfostra två barn. Jag menar, jag tror inte att jag hade kunnat existera om jag inte fick sova. Jag måste vila, för det känns som en omstart. Så sömn är en väldigt stor del, och helt klart vodka. För jag menar, det är så skönt att varva ner med en cocktail, säger Wang till People.

Se också: Så föryngrar du huden med tio årBrand logo
Se också: Så föryngrar du huden med tio år
Annons