Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

8 gånger Carola fått feeling och skapat rubriker

21 dec, 2021 
AvMalin Roos
FotografTT
Fast med säkerhetsbältena – nu kommer La Carola.
Det enda vi vet när stjärnan gör entré på tv-slottet är att vi inte vet vad som ska hända. Men räkna med leverans säkrare än Postnord.
Här är 8 gånger när Carola Häggkvist fått feeling och bjudit på show – och sig själv.
Annons
Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottetBrand logo
Carola Häggkvist om sin medverkan i Stjärnorna på slottet

Hur kan humlor flyga? Hur kunde Jesus gå på vatten? Och hur är det möjligt att Carola inte har varit med i Stjärnorna på slottet tidigare?

Men nu är det dags. På nyårsdagen och i den 16:e upplagan av SVT:s långkörare dyker Carola Häggkvist upp i rutan tillsammans med skådespelaren Grynet Molvig, författaren David Lagercrantz samt komikerna Per Andersson och Marika Carlsson. För att prata om sina liv över trerättersmiddagar och bjuda på show och strapatser.

Annons

I alla fall Carola.

Trots att hon varit "kändis" i 40 år och frikostigt delar med sig av sitt liv i sociala medier, vet man aldrig vad som ska hända när Carola står i fokus. Då gäller inte längre manus. När hon är med i allsången flyger plantor över publiken, i Så mycket bättre slet hon av ledbandet och serverade en historia om en romans med en tjej till efterrätten. Lets Dance hoppade hon av mitt i.

Carola visar upp blåmärke från Stjärnorna på Slottet

Hur det blir på slottet återstår att se men att det uppstått feeling skvallrade en bild på Instagram om, där artisten visade upp ett stort blåmärke.

”Finn ett fel. Sista ’natten’ med gänget och man åker så klart på en riktig klocka på armen”, skriver Carola.

Här är 8 ögonblick när Carola skapat rubriker på och utanför scen:


1. Rabatt-rycket på Skansen 2005

Carola sliter upp en blomma under allaspngen på Skansen.
Carola plockar blommor på Skansen

Året var 2005 och Carola deltog för femte gången i Allsång På Skansen när hon mitt under låten Genom Allt, fick ett ryck, slet upp en planta med rötter och jord ur Solliden-scenens rabatt och kastade den ut i publikhavet.
Efteråt har hon förklarat tilltaget med att hon dels var aningen knockad av kortison, dels "hade flow" och kände för att "kick some flowers".

Annons

2. Cricket-krocken i Burgsvik 2014

Carola Häggkvist spelar cricket under inspelningen av tv-programmet "Så mycket bättre" i Burgsvik på Gotland.
Cricket i Burgsvik på Gotland.

Det var Ola Salos dag på Gotland och den forne The Ark-stjärnan skulle lära sina Så mycket bättre-kompisar grunderna i cricket. Carola Häggkvist kopplade på vinnarskallen som gett henne tre segrar i Melodifestivalen och gav järnet när knäet vek sig mitt under matchen och inspelningen.

– All heder åt Carola. Hon gick fullt ut, sa Ola Salo efteråt.

Men skadan var så ful att hon fick problem med knäet i år framöver.

3. Carola signalerar att hon är singel i Melodifestivalen 2000

Carola och kontaktannonsen..

Melodifestivalen år 2000, Carola medverkade som programledare och hade skickat in skilsmässopappren frän äktenskapet när hon för att slippa spekulationerna, dök upp på scen i en svart t-shirt med bokstäverna LEDIG.

Annons

Så var den saken ute.

4. Bröt av en tand i Aten

Carola med sitt team under ECS i Aten.
Carola Häggkvist skrämde livet ur blågula teamet i Aten.

La Carola skulle representera Sverige i Eurovison Song contest i Aten 2006 när oturen var framme - dubbelt upp. Två och en halv minut innan hon skulle kliva på scen och framföra låten Evighet inför några hundra miljoner tittare gick klacken på stöveln av och hennes stylist Rickard Engfors fick springa gatlopp till logen för att hämta ett nytt par.

– Det var klackkaoset i natt, det var dödsklacken, sa Engfors i en intervju med Expressen flera år senare, där han också avslöjade att paniken var ännu större kvällen innan ESC-finalen i Aten.

Annons

– Jag får ett sms sent när jag precis ska sova: "Kom till mitt rum". Så öppnas dörren och där står människan utan en halv framtand. Carola har fått feeling, sjungit lite i en flaska av glas och slagit av en halv tand.

5. Carola smög i vassen

Den som inte följer Carola på Instagram går miste om så mycket. Där är peppen ofta total och de mest oväntade saker hända. Som sommaren 2018 när sångerskan dök upp lerig i vassen med en tomteluva på huvudet och berättade att biljetterna till hennes kommande julshow var släppta.

Annons

Inga konstigheter.

6. Fick Ola Salo att tappa hakan i Så mycket bättre 2014

Carola och Ola Salo i Så mycket bättre 2014.
Ola Salo fick en myggsvärm rakt in i munnen.

Om det var före eller efter cricket-skadan får vara osagt men Carola Häggkvist fortsatte att stjäla rubrikerna i 2014 års upplaga av Så mycket bättre i TV4.

Mitt under middagen och lite sådär i förbigåendet berättade Carola att hon i sin tonårstid haft känslor för en annan tjej, att hon upplevt en "extrem kraft" men "valde att inte kliva på". Kanske var det bara begär?

Ola Salos tappade haka fick efterlysas av Interpol.

Annons

7. Åkte tunnelbana första gången på 34 år

Carola fick planka.


Det var i november 2016 och Carola skulle på pressrelease av sin egen kokbok när hon fastnande i snöstormen och trafiken, tvingades lämna kandelaber och notställ i i taxin och bestämde sig för att göra något hon inte gjort på 34 år:

Åka tunnelbana.

Och dessutom: Föreviga den historiska händelsen med sin mobilkamera.

"Det ska bli mysigt", sa Carola, visade upp sina nya lackstövlar och konstaterade att hon kände igen "de sköna dofterna" i underjorden. När hon väl passerat spärrarna.

Annons

"Hur gör man nu?" "Får man planka eller?"
Filmen är tre minuters popcorn-material.

8. Hittade på egen text med Ronan Keating

Klart norrmännen ska ha sitt!
Sommaren 2018 gjorde Carola ett bejublat framträdande på Allsang på grensen i norska TV2 när hon sjöng duett med gamla pojkbands-hjälten Ronan Keating.

Så innerligt att det inte ens märktes att blev några textrader fel i Boyzone-klassikern No matter what. Det hela hade passerat okommenterat om inte Carola själv gått ut och medgett fadäsen efteråt. Att ”I can’t deny what I believe" blev ”I can’t believe what I believe”:

”Här sjunger vi fel refräng enligt vad vi hade övat in men ingen märker nåt och orkestern spelar på som vanligt och jag ser till å få feeling... Vi bjöd på det och skrattade efteråt”, meddelade Carola på Instagram.

Annons