carola och zoe
2:17

Efter reklamen: Carola regerar på sin stilresa - genom tiderna

(2:17)

Slå på ljud

I början på veckan kom chockbeskedet att tittarfavoriten Carola, 54, lämnar Let’s Dance. Hon hade diagnostiserats med utmattningssymptom och bestämt sig för att dra i nödbromsen. I flera långa Instagram-inlägg har stjärnan sedan förklarat sitt beslut samt riktat en känga åt TV4 som vägrat lyssna på hennes önskemål om att dra ned på tempot.

Nu berättar Carols om ytterligare en detalj – dottern Zoes fina ord inför avhoppet.

Zoe erbjöd sig att ta mamma Carolas plats

”Min dotter sa när hon såg mig sitta på sängkanten med plåster här och där och bandage och så vidare, så sa hon ’Mamma, om du inte orkar dansa längre så kan jag kliva in och dansa åt dig’”, berättar Carola i en video på Instagram.

Carola säger att hon försökte förklara för dottern att det nog inte skulle gå, dels för att de inte låter barn delta i Let’s Dance, men också för att Carola heller inte skulle vilja utsätta dottern för det.

”Det var så gulligt att hon erbjöd sig ändå”, säger Carola.

Bland kommentarerna till inlägget jublar fansen och vännen Agneta Sjödin som själv har en lång TV4-karriär bakom sig skriver ”Vilket varmt hjärta!”.

Carola ska jobba med stresshantering

Som ett led i sin rehabilitering har Carola nu sökt professionell hjälp hos en läkare som specialiserat sig på stresshantering. På Instagram förklarade hon i veckan att:

”Jag förstår att jag kuvat många känslor i det undermedvetna i väldigt många år. Med allt man utsatt sig själv för och upplevt men inte hunnit bearbeta efteråt. Bara sprungit vidare på nästa boll. Trodde det skulle bli lättare med åren och erfarenheten. Men snarare tvärtom på många plan. Livet. Det är skört men också så vackert, starkt, ärligt och äkta i all vår sårbarhet och kärleksfullhet”.

Keyyo ersätter Carola i Let's Dance

I samband med att Carola hoppade av tävlingen fick Kristina ”Keyyo” Petrushina som redan åkt ut en gång, en ny chans. Hon är nu mäkta nervös och vill till varje pris undvika att åka ut på nytt.

”JAHOPP då ska vi tydligen dansa igen på lördag???? För BÖVELEN vad är det som pågår??????!!!!”, skriver Keyyo som alltså fått kasta sig in i replokalen igen.

Let’s Dance sänds lördagar kl 20.00 på TV4 och TV4 Play

LÄS MER:

Carola tar professionell hjälp för sin psykiska ohälsa – berättar nu

Tobias Karlssons starka ord efter Carolas beslut att lämna TV4-tävlingen

Keyyo får ny chans i Lets Dance – efter Carolas avhopp