Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

8 kändisar som dejtat både kvinnor och män

23 maj, 2022 
AvJohanna Lejon
Fotograftt.
Efva Attling, Ricky Martin och Kajsa Bergqvist är bara tre av många kändisar som under åren levt ihop med både kvinnor och män. Läs mer om deras kärlekshistorier och val av partners.
Annons
Fem snackisar från veckan som gåttBrand logo
Fem snackisar från veckan som gått

Det finns en rad kändisar, svenska och utländska, som under åren levt med både kvinnor och män. Vi har samlat några av dem.

Kajsa Bergqvist

Året var 2002 när höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist och regissören och medieprofilen Måns Herngren träffade varandra under en middagsbjudning. På nyårsafton fem år senare, 2007, växlade de ringar under en liten och personlig ceremoni utanför Kapstaden. Men bara fyra år senare var kärlekssagan över och paret ansökte om skilsmässa.

– Jag och Måns har skilt oss i dag. Vi kommer inte kommentera det hela men det känns bättre att ni för höra det av mig först, meddelade Kajsa Bergqvist på Facebook.

Kajsa Bergqvist och Måns Herngren gifte sig 2007, i Kapstaden. 2011 var kärlekssagan över och samma år berättade Kajsa att hon var förälskad i en kvinna.

Senare samma år berättade Kajsa, i tidningen QX, att hon levde med en kvinna, flickvännen Kristina.

Annons

– Jag är jätteglad att jag och Kristina har träffat varandra och vi är jättekära och har ett fantastiskt förhållande. Men jag har aldrig pratat om sådana här grejer tidigare. Och har man som jag ett stort behov av integritet kan du förstå att det är jobbigt. Men det är inte svårare att prata om bara för att det är en tjej det handlar om, sa Kajsa Bergqvist, då, till tidningen.

Under intervjun fick hon frågan om hon ser sig själv som bisexuell.

– Lika lesbisk som jag känner mig i dag, lika heterosexuell kände jag mig när jag var ihop med Måns. Men när jag blir gammal och jag ser tillbaka på mitt liv så kanske man kan se att jag är bisexuell.

I dag lever Kajsa Bergqvist ihop med den 11 år yngre flickvännen Josefin Holmqvist. Paret var nära vänner innan de förälskade sig. Kajsa har, i en intervju, berättat hur det gick till.

Kajsa Bergqvist och flickvännen Josefin Holmqvist på röda mattan hösten 2021.

– Vi hängde någon kväll och skulle skicka en bild till en kompis och på skoj pussa varandra lite grann.

Annons

Hon fortsatte:

– Det bara hände någonting där, det var inte bara en puss, det blev någonting annat. Det var lite oväntat för oss båda, vi var ju kompisar.

Efva Attling

I mitten av nittiotalet gick Niklas Strömstedt och Efva Attling skilda vägar – efter över tio år (och två barn) tillsammans.

I podcasten Hundåren har Niklas Strömstedt berättat att paret bröt upp efter att Efva Attling inlett en affär med sångerskan Eva Dahlgren – bakom hans rygg.

Niklas Strömstedt och Efva Attling 1993.

– Vi kände ju Eva Dahlgren båda två, vi hade umgåtts med henne i flera år, säger Niklas i podden och fortsätter:

Annons

– Som det är i relationer, det kan ta slut och kärleken kan ta slut. Efva och jag hade varit ihop i femton år. Vi hade fått två barn och vi växte ifrån varandra, det var inte mer än så. Det tog slut, och då är det inte så konstigt att man vänder sig till någon annan.

Eva Dahlgren och Efva Attling gifte sig på Tynningö i Stockholms skärgård 1996.

I podden Nemo möter en vän minns Efva Attling reaktionerna som kom efter att hon och Eva Dahlgren gått ut och berättat om sin kärlek.

– Man kan ju förstå det när man fått distansen till det – att det var ju väldigt exceptionellt att två kända personer, två tjejer gifter sig. Men jag tror att det har hjälpt till väldigt mycket för dem som har bott i kanske en mindre stad och varit homosexuell, säger hon i podcasten och fortsätter:

Annons

– Sen så tycker jag att det verkligen har förändrats. Det är ju ingen big deal i dag. Det har blivit mycket mycket bättre även fast det inte är bra hela vägen.

Eva Dahlgren och Efva Attling anländer till QX-galan på Cirkus i Stockholm, våren 2022.

I dag har Efva och Eva hållit ihop i över 25 års tid. Hemligheten?

– Skratta, naturligtvis. Humor är så viktigt, vi bråkar aldrig, slår Efva Attling fast.

Anja Pärson

Det var i sitt sommarprat 2012 som skidstjärnan Anja Pärson berättade att hon var förälskad i en kvinna, stylisten Filippa Rådin. Redan då hade de varit ett par i fyra år och de knöt äktenskapets band 2014.

Annons
Anja Pärson och Filippa Rådin på röda mattan hösten 2021.

De har tre barn: Filippas dotter från en tidigare relation och två gemensamma söner. Men det fanns faktiskt en man i Anjas liv innan Filippa kom in i bilden: exet Björn Persson.

Anja Pärson och Filippa Rådin på Öland 2008.

Anja Pärson och Björn träffades när Björn pluggade på skidgymnasiet i Tärnaby. 1998, då Anja vann sin första Världscup i Mammouth Mountain, blev deras förhållande offentligt. Sju år senare gick de dock skilda vägar.

Annons
Anja Pärson och dåvarande pojkvännen Björn Persson 2003.

– Det är jobbigt för oss båda, så mycket kan jag säga, mer än så vill jag inte kommentera. Det tillhör mitt privatliv, sa Anja då.

Cara Delevingne

Cara Delevingne och Jake Bugg 2013.

Modellen Cara Delevingne har i intervjuer berättat att hon undviker etiketter och att hennes kärlek är personspecifik.

Annons

Under åren har hon varit ihop med både kvinnor och män: Harry Styles, Jake Bugg och Ashley Benson, exempelvis.

Cara med flickvännen Ashley Benson, 2019.

Kristen Stewart

Kristen Stewart och Robert Pattinson 2014.

Twilight-skådespelerskan Kristen Stewart var under en tid ihop med motspelaren Robert Pattinson. Efter det har hon uteslutande dejtat kvinnor. I dag lever hon med manusförfattaren Dylan Meyer.

Annons

– Första gången jag dejtade en tjej så frågade folk direkt om jag var lesbisk. Och jag tänkte att, ‘gud, jag är 21 år gammal’. Det kändes som att det skulle såra folk jag varit med tidigare. Inte för att jag skämdes över att vara öppet gay, utan mer för att jag inte gillade att lämna ut mig själv på det sättet, har Kristen berättat.

Kristen Stewart och Dylan Meyer, 2022.

Miley Cyrus

Miley Cyrus och Liam Hemsworth 2019.

Sångerskan Miley Cyrus är känd för att prata öppet om både identitet och kärlek. Även om hon under många år hade ett långvarigt förhållande med Liam Hemsworth, som hon var gift med, identifierar hon sig inte som hetero.

Annons

– Människor blir kära i människor, inte kön, inte utseende... Det jag är kär i finns nästan på en andlig nivå, har hon berättat.

Efter sin splittring med Liam dejtade sångerskan bloggaren Kaitlynn Carter, men de bröt senare upp.

Miley Cyrus och Kaitlynn Carter.

Ricky Martin

Ricky Martin och dåvarande flickvännen Rebecca 2004.

Den berömda sångaren Ricky Martin dejtade den kvinnliga programledare Rebecca de Alba i 14 år. Paret hade till och med planer på att gifta sig och skaffa barn. Men kärleken tog slut och Ricky kom ut som gay, 2010. I dag är sångaren lyckligt gift med Jwan Yosef. Paret har tre barn ihop.

Annons
Ricky Martin och äkta maken Jwan Yosef på röda mattan 2022.

Viktor Frisk

Influencern och artisten Viktor Frisk berättade för några år sedan att han är bisexuell. I ett klipp Youtube avslöjade han också att han har haft fem flickvänner – men ingen pojkvän. Det har dock ändrats. Nu lever Viktor ihop med pojkvännen Andreas Gran.

Viktor Frisk på röda mattan i maj 2022, med pojkvännen Andreas.

– Han är människan som gör mig knäsvag och gladast i världen, har Viktor berättat via Instagram.

Annons

Cynthia Nixon

Cynthia Nixon och Danny Mozes.

Sex and the Citys Cynthia Nixon var tidigare i ett långvarigt förhållande med läraren Danny Mozes, som hon också har två barn tillsammans med. I dag lever hon dock med Christine Marinoni.

Christine Marinoni och Cynthia Nixon 2021.

– Jag känner inte riktigt att jag har förändrats. Jag hade varit med män hela mitt liv, och jag hade aldrig blivit kär i en kvinna. Men när blev det verkade det inte så konstigt. Jag är bara en kvinna som är kär i en annan kvinna, har Cynthia berättat.

Annons