0:57

Efter reklamen: 8 Enkla saker som boostar din självkänsla

(0:57)

Tipsen kommer från Joe Navarro, som är expert på FBI i icke-verbal kommunikation. Och enligt honom är den viktigaste delen i att ”fejka pondus” är självförtroende. Och visst, det är långt ifrån alla dagar som man känner sig som Beyoncé, men om du fokuserar på vad du gör snarare än vad du säger kan du komma långt.

1. Stå som en kunglighet

Genom att stå rak i ryggen och hålla händerna bakom eller framför ryggen med den ena handen runt den andra handleden får dig att framstå som väldigt kompetent och ”en som har koll på läget”.

Men det distraherar även dig själv från att nervöst pilla på smycken, peta i håret eller rätta till kläderna (läs mer om dessa tics längre ner på denna lista).

2. Ta plats

Om du är på ett möte, samla inte ihop dina grejer i en prydlig liten hög. Se till att ditt anteckningsblock, papper, ipad med mera tar plats – inom rimlighetens gränser, så klart. När du så att säga skapar ett territorium på bordet med dina prylar skapar du en illusion att du är en person som självförtroende.

3. Gestikulera mindre – men bättre

Att använda gester för att framstå som en säker person, men det är inte mängden gester som räknas. Utan snarare hur du gör dem. Självsäkra människor gestikulerar mjukt, men när vi är lite osäkra tenderar vi att göra mer ryckiga rörelser som gör att vi framstår som osäkra. Så dra ner på gesterna om du vill göra ett stabilt intryck.

10 tips som stärker och boostar din självkänsla

4. Sträck ut fingrarna

Ett misstag, enligt Joe Navarro, efter att du hälsat på någon genom att ta i hand eller med en kram sedan knyta ihop dina händer.

Försök hejda impulsen att knyta ihop händerna efter att du hälsat på någon genom att göra tvärtemot – det kommer att löna sig. ”Om dina fingrar är lösa signalerar det till den andra perosnen att du är självsäker och avslappnad”.

Halle-berry-oscars-versace

Halle Berry på röda mattan.

5. Sätt inte händerna i midjan

Det passar bara på kändisar som går på röda mattan. I verkligheten framstår två händer i midjan som en hotfull pose, som att du är ute efter något.

6.Ta inte på dig själv

Tar du dig själv i nacken framstår du väldigt osäker. Men de kan också fungera i en flörtig situation. Att pilla i håret, gnida handen mot andra armen eller peta på knappar i kläderna får dig att framstå som lite ängslig. Men om du vill känna dig och framstå som självsäker på ett viktigt möte bör du undvika dessa tics.

Angela Merkel vet hur hon ska hantera sina händer för att framstå som självsäker. Notera att Kate och William bemästrar punkt 1 på denna lista.

7. Gör en Angela Merkel

På viktiga jobbmöten eller intervjuer är det viktigt att sitta ordentligt, säga genomtänkta saker och se den man pratar med i ögonen. Men vi glömmer ofta bort händerna, vilket kan vara ett stort misstag.

Lär dig kallprata med vem som helst – 8 tips!

Sätt ihop händerna till en triangel, denna gest uppfattas som ett tecken på självförtroende. Angela Merkel, som är lite av en mästare på gesten, är ju en av de mäktigaste kvinnorna i världen, så det kan ju inte vara helt fel?

8. Ställ dig upp!

Strunta i den gamla regeln är att kvinnor inte ska resa sig för män. Om du sitter ner befinner du dig i underläge och du tittar upp på den andra personen som då får övertaget. Så om du vill göra en viktig poäng under ett möte, viktig middag eller dejt så res dig upp och utstråla självförtroende!

Foto: IBL

Källa: Harpers Bazar

7 tecken på att du är mer framgångsrik än du tror

Utvald läsning

Femina