Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

8 svenska filmer som har premiär under hösten 2022

15 sep, 2022 
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Fotograftt
8 svenska filmer som har premiär under hösten 2022
Längtar du också efter nya filmer att kika på?
Vi har listat åtta svenska filmer som har premiär under hösten!
Annons
10 sorgliga romantiska filmerBrand logo
10 sorgliga romantiska filmer

Det är ju sällan omysigt att bädda ner sig framför en film eller att parkera sig i biostolen ett par timmar. Men nog är vi lite extra sugna på det när hösten smyger sig på.

Här är åtta svenska filmer att se fram emot under hösten!

Här är åtta svenska filmer som har premiär 2022

Bränn alla mina brev, september

Alex Schulmans roman Bränn alla mina brev blir nu till film! Bränn alla mina brev är en berättelse om häftig passion, stor kärlek och en långlivad, mörk vrede. I rollerna ser vi bland annat Gustav Lindh, Asta Kamma August och Bill Skarsgård.

Annons

Bränn alla mina brev har premiär den 23 september.

Andra akten, september

I den kommande svenska dramafilmen Andra akten ser vi Lena Olin och Rolf Lassgård i huvudrollerna. Handlingen kretsar kring Eva, som får chansen att hjälpa stjärnskådespelaren Harald med hans rehabilitering efter en stroke – och en ny dörr i Evas liv öppnas.

Andra akten har premiär den 23 september.

Annons

Kärleksbevis, oktober

Kärleksbevis handlar om Thomas och Marie som ska skilja sig. När de möts en sista dag för att tömma och sälja sommarhuset på Österlen dyker en ung svartsjuk kvinna upp, med en egen agenda. Det som skulle bli ett civiliserat avslut på ett långt äktenskap blir istället minut för minut till en omskakande helg som ställer allt i deras liv på ända.

Kärleksbevis har premiär den 14 oktober.

Hilma, oktober

Lena Olin, Lasse Hallström och Tora Hallström.
Lena Olin, Lasse Hallström och Tora Hallström inför Himla.

Nu kommer filmen om den svenska konstnären Hilma af Klint som slog igenom först efter sin död. Lasse Hallström står för manus och regi, och i huvudrollerna ser vi två av hans familjemedlemmar – dotter Tora Hallström och hustrun Lena Olin.

Annons

Hilma har premiär den 18 oktober.

Året jag slutade prestera och började onanera, oktober

Året jag slutade prestera och började onanera
Katia Winter spelar huvudpersonen i Året jag slutade prestera och började onanera.

Året jag slutade prestera och började onanera handlar om 39-åriga Hanna som vill ha ett barn till innan det är försent – när hennes kille en dag gör slut. Hela Hannas värld vänds upp och ner, och plötsligt står hon utan boende, jobb och familj. Hon bestämmer sig för att få sin kille tillbaka, men vägen dit innebär också att hon behöver vinna det viktigaste: kärleken till sig själv och den hon är.

Annons

Året jag slutade prestera och började onanera har premiär den 21 oktober.

En dag kommer allt det här bli ditt, november

Karin Franz Körlof, Suzanne Reuter och Peter Haber under inspelningarna.

En dag kommer allt det här bli ditt handlar om en familj som samlas på föräldrarnas gård för första gången på över tio år. Föräldrarna vill att ett av barnen ska flytta hem och ta över skogen som de äger, men är någon av dem villig att flytta hem igen? I rollerna ser vi bland annat Filip Berg, Liv Möjnes, Peter Haber, Suzanne Reuter och Karin Franz Körlof.

Annons

En dag kommer allt det här bli ditt har premiär den 11 november.

Tack för senast!, december

Moa Gammel.
Moa Gammel.

Moa Gammel står för regin bakom den kommande romantiska komedin Tack för senast!. I den får vi följa 37-åriga sjuksköterskan Klaras jakt på kärlek och lycka. Hon är den ständiga singeln som längtar efter den stora kärleken. Men finns det perfekta förhållandet? Eller är det bara en myt? Filmen berättas genom nio kapitel, som alla utspelar sig under olika fester och högtider.

Annons

Tack för senast! har premiär i december.

Länge leve bonusfamiljen, december

Bonusfamiljen blir långfilm!
Bonusfamiljen blir långfilm!

Den populära tv-serien Bonusfamiljen blir efter fyra säsonger till långfilm! Med Felix, Moa och Clara Herngren bakom spakarna, precis som tidigare. Vi ser även bland annat Vera Vitali, Erik Johansson och Fredrik Hallgren i huvudrollerna, precis som i tv-serien.

Långfilmen kommer att utspela sig tio månader efter där det sista avsnittet av säsong fyra avslutade. Patrik (Erik Johansson) bestämmer sig för att bjuda med hela bonusfamiljen på en tripp till Dalarna. Förväntningarna på resan är skyhöga – men inte helt oväntat går någonting snett.

Länge leve bonusfamiljen har premiär den 2 december.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons