Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Agnes Wold kritisk – efter nya bilden på Victoria!

31 aug, 2020 
AvSebastian Mattsson
FotografTT
Kronprinsessan Victoria och Agnes Wold
Agnes Wold har fått de nya bilderna på kronprinsessan Victoria.Nu är hon kritisk.
Annons

Kronprinsessan Victoria fick roa sig förra helgen! Nära vännen Andrea Brodin gifte sig med sin Cedric Notz i Ulriksdals slottspark strax utanför Stockholm.

Det var ett litet och intimt bröllop, med ungefär trettio gäster. Vigseln ägde rum ute på terrassen, under en båge draperad med böljande sidentyg. Victoria satt bredvid prins Daniel på ett stolspar i närheten av brudparet.

Agnes Wold kritisk mot kronprinsessan Victoria

Agnes Wold är kritisk efter bilderna.
Agnes Wold är kritisk efter bilderna.

Andreas mamma Putzi Brodin var storligen nöjd med arrangemanget.

– Vi är så glada. Äntligen! Och vilken dag, och vilken glädje… Trots att vi bara är ett fåtal, men ändå, den här glädjen vi känner! Det är underbart, sa Putzi till Svensk Damtidning.

Alla var dock inte lika glada över de fina bilderna från vigseln.

Agnes Wold delade ut ett litet tjuvnyp på Twitter.
Agnes Wold delade ut ett litet tjuvnyp på Twitter.

Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi vid Sahlgrenska akademin vid Göteborgs universitet, har blivit en av Sveriges viktigaste informationskällor kring hur man ska hantera coronaviruset. Hon gick ut på Twitter och avrådde från större bröllopsfester – när någon gjorde henne uppmärksam på Brodin-bröllopet.

Annons

“Nu har vi förklaringen”

Då skrev Agnes, med en liten glimt i ögat ska tilläggas, följande:

“Ajaj, nu har vi förklaringen till den ökade smittspridningen…”

Det här är inte första gången som Agnes haft åsikter om kungafamiljens göranden under coronakrisen. Så här sa hon när Svensk Dam talade med henne i våras.

– Det är en familj där de står varandra nära, men kungen borde gå ut och säga att han inte kommer exempelvis äta middag med Victoria och barnbarnen framöver. Det blir en viktig illustration för hur man ska tänka. För om de bara ställer in offentliga sammanhang, då kanske vissa tror att det bara är stora folksamlingar som är farliga. Men faktum är att det har visats att smittan sprids mest effektivt i små kretsar.

Läs mer:

Annons