Agnes Wold har fått vaccin.
Se när en sjungande Dolly Parton får sin spruta med vaccin mot covid-19
0:44

Efter reklamen: Se när en sjungande Dolly Parton får sin spruta med vaccin mot covid-19

(0:44)

Slå på ljud

Agnes Wold, 66, har fått sin första vaccinspruta mot covid-19 – detta trots att hon inte är riskgrupp. I stället är det hennes jobb som läkare som gör henne till en tidig vaccinkandidat.

– Jag är professor i klinisk bakteriologi på Göteborgs universitet, men har också en anställning som läkare i Västra Götalandsregionen. Av mina kolleger tillhör jag de äldsta, och därför fick jag sprutan, säger hon till GT.

Hon fortsätter med att berätta att hennes äldre make också har fått vaccin.

– Det var underbart! Men det bästa är att min man, han är 78, också har fått sin första spruta. Nu hoppas jag att alla andra också får det snart.

Om tio veckor får hon sin andra spruta, men fram tills dess pågår hennes liv i samma corona-lunk som tidigare. När hon är fullt vaccinerad så har hon dock flera planer – det blir besök hos både optiker, frisör och tandläkare.

Agnes Wold är inte orolig för Astra Zenecas vaccin

Agnes Wold har fått Astra Zenecas vaccin, som efter larm om blodproppar numera bara ges till personer över 65 år. Men professorn är inte orolig för några otäcka biverkningar.

– För det första har man inte visat att det här är en biverkan av vaccinet, för det andra är de exceptionellt ovanliga och för det tredje har alla som har fått den här konstiga sortens blodproppar varit under 60 år. Jag förstår att det är många som är oroliga, men det kommer nog att lugna ner sig när man ser att det inte händer något särskilt med de som får vaccinet, säger hon lugnande till tidningen.

Malin Roos: Det är dags för prins Daniel att ta befälet i pandemin

Mest läst