Trendar: NostalgiI rampljusetResorLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträttÅrets Feminista

Agneta Sjödin om viktiga relationen med dottern Maja – nu berättar hon

18 jun, 2021 
AvElin Jonsson
Fotograftt/Sveriges Radio
agneta sjödin i vacker sommarkrans inför sitt sommarprat i Sommar i P1, 2021.
Inför sitt absolut första sommarprat berättar Agneta Sjödin om det plötsligt fullproppade jobbschemat, om hur hon ska hantera alla bollar som nu är i luften och den fina relationen med dottern Maja Strömstedt.
Annons
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021Brand logo
Sommar i P1 – här är alla sommarvärdar 2021

Programledare, poddare och författare är några av titlarna Agneta Sjödin skaffat sig under sina 53 år. Nu kan hon även lägga till sommarpratare i det gedigna CV:t. För MåBra berättar Agneta Sjödin om sitt Sommar i P1 som kommer sändas den 13 juli. Och visst tycker hon att det är stort.

– Det känns fantastiskt, det är jättekul att jag har fått frågan. Det kom precis samtidigt som allt annat bara. Men det kul och spännande, säger Agneta Sjödin om sitt livs första sommarprat.

”Jag känner mig mogen för ett sommarprat”

– Det känns ärofyllt, säger Agneta Sjödin som även har fullt upp med sitt bokskrivande och sitt samarbete med skönhetsmärket Idun och sin relativt nystartade podcast Så in i Själen.

– Jag känner mig mogen för ett sommarprat just nu, det hade nog inte varit samma sak för några år sedan.

Annons

Folkkära programledaren Agneta Sjödin gör dock klart att det inte kommer bli ”så mycket tv-snack” trots hennes 30 år i rutan.

– Det kommer främst handla om min inre resa och mina yttre äventyr. Nostalgi. Sådant som är kul att berätta om, och en hel del kontraster. Det känns viktigt att lyssnaren får med sig något, gör Agneta Sjödin klart samtidigt som hon förklarar att hon vill att de som lyssnar ska känna ”wow, vilken berättelse”.

Agneta Sjödin om den viktigaste personen i hennes liv

23-åriga dottern Maja Strömstedt kommer även hon få plats i mamma Agneta Sjödins sommarprat.

– Det är ju den viktigaste personen i mitt liv, ja eller man ska ju också vara sin egen viktigaste person, funderar Agneta Sjödin som sedan slår fast:

– Men hon är den viktigaste människan i mitt liv. Hon är min familj och vi är så himla tighta.

maja strömstedt
23-åriga Maja är Agneta Sjödin och Niklas Strömstedts dotter, och hon har skrivit låtar sedan sjuårs ålder.

Agneta Sjödin om livet innan vändningen

Corona-året var lugnt för Agneta Sjödin, men så plötsligt vände allt som på en femöring. Nu är det inte bara bokskriverier, hudkrämer och sommarprat som står på schemat. Sedan tidigare står det ju klart att Agneta Sjödin tillsammans med Casper Janebrink ska leda TV4:s nya sommarsatsning med Sommarbingo. Och alldeles nyligen avslöjades även att Agneta Sjödin just i detta nu även spelar in TV3s nysatsning på det gamla underhållningsprogrammet Mullvaden.

Annons

– Det var verkligen superlugnt innan. Och jag frågade mig var jag skulle göra då – och så plötsligt kom podcastförfrågan där, säger Agneta Sjödin och refererar till podcasten Så in i Själen där Agneta Sjödin bjuder in olika gäster till samtal. Första avsnittet hade premiär i december 2020.

Plötsligt blev det full rulle för Agneta Sjödin

– I och med den så blev det verkligen som en ketchupeffekt. Det var en märklig känsla efter ett väldigt stillsamt år.

Så det är minst sagt full rulle för Agneta Sjödin, som nu frågar sig hur hon ska hinna med allt. Men med lite planering så går allt, berättar hon. Hon är van vid frilanslivet.

– Och Maja är ju stor nu så jag har bara mig själv, säger hon samtidigt som hon poängterar att det bara är roliga saker som hon har inplanerade.

Vad gäller semester i sommar, blir det troligtvis en liten helg tillsammans med dottern Maja, och Agneta Sjödin förklarar att hon får hitta vila någon timme hit och någon timme dit.

Annons

”Majas pappa ska också sommarprata”

Agneta Sjödin är glad över att hon hunnit podda nu innan det ärofyllda uppdraget att vara en av årets sommarpratare i P1. Extra spännande blev det när det blev känt att även Maja Strömstedts pappa, Niklas Strömstedt, också är en av sommarpratarna i år.

– Vi fick mejl om det igår! Majas pappa ska ju också sommarprata och det är ju kul, säger Agneta Sjödin.

Agneta Sjödins ord om dottern Majas karriärsval

Agneta Sjödin och Niklas Strömstedt fick under sin tid ihop dottern Maja Strömstedt. Idag är hon 23 år gammal, och håller på att slå igenom stort som artist och låtskrivare. Maja har fått skivkontrakt i USA, och skriver också låtar åt andra – bland annat årets Melodifestivalen-bidrag New Religion av Anton Ewald. Vad gäller dotterns karriärsval är Agneta Sjödin stolt.

– Maja hon går sin egna väg! Sedan är hon ju naturligtvis inspirerad av sina föräldrar, men i det så hittar man ju sin egen väg.

Agneta Sjödin

Debuterade 1991 i Tur i kärlek tillsammans med framlidne Adam Alsing.
Ett år senare intog Agneta Fort Boyard och Fångarna på fortet vilket blev en stor tittarsuccé.
Hon har också programlett Sikta mot stjärnorna, Gladiatorerna, Let's dance och Agnetas Nyårskarameller.
Agneta Sjödin debuterade som författare 2005 med boken Vändpunkter och i höst är hon aktuell med sin elfte bok.

agneta sjödin i vit skjorta, vid ett träd i en krans med röda och vita blommor.
Agneta Sjödin kröntes i sin krans inför Sommar i P1 2021.
Annons