Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Agneta Sjödins dotter Maja skriver låt i Melodifestivalen

03 dec, 2020 
AvAino Oxblod
FotografSUNDHOLM MAGNUS/Aftonbladet/TT.
Maja Strömstedt skriver låt i Melodifestivalen.
Med Niklas Strömstedt som pappa och Agneta Sjödin som mamma är det kanske naturligt att Maja Strömstedt sökt sig till en karriär i rampljuset, och nu håller på att slå igenom som artist.
Nu står det klart att hon tävlar i Melodifestivalen nästa år – men som låtskrivare till Anton Ewald.
– Jag kommer ge mitt allt, säger Anton Ewald.
Annons
De har vunnit Melodifestivalen 2010-2020Brand logo
De har vunnit Melodifestivalen 2010-2020

Agneta Sjödins och Niklas Strömstedts enda gemensamma barn, 22-åriga Maja Strömstedt, håller på att slå igenom stort som artist och låtskrivare.

Den aspirerande stjärnan har fått skivkontrakt i USA, och skriver också låtar åt andra – bland annat Melodifestivalen-aktuella Anton Ewald.

I Melodifestivalen nästa år tävlar nämligen veteranen Ewald, som varit med två gånger tidigare, med en låt som han bland annat har skrivit tillsammans med just Maja Strömstedt.

– Min låt kom till när jag satt med låtskrivarna i en studiosession. Vi kom på den här klockrena melodislingan för refrängen och då kändes det som att vi hade låten, där satt den, säger Anton Ewald om låten efter att det blivit offentligt att han tävlar i 2021 års upplaga av musiktävlingen.

Låten New Religion är förutom Maja Strömstedt och Anton Ewald skriven av Jonas Wallin och Joe Killington.

Maja Strömstedt gjorde debut i Melodifestivalen 2018

Maja Strömstedt har tidigare varit med och körat i Melodifestivalen – 2018 körade hon bakom sin vän Olivia Eliasson. Det här är dock första gången som 22-åringen är med i tävlingen som låtskrivare.

Annons

I en intervju från Melodifestivalen 2018 konstaterade Maja Strömstedt att hon mest var där som stöd till vännen Olivia, och att hon inte är så mycket för stora sociala sammanhang.

– Det är superhärligt men jag är ju ingen minglare direkt så för mig kanske det är lite mycket. Men det är en himla trevlig folkfest, sa hon då till Expressen.

Hon berättade då också hur det var att växa upp med två kända föräldrar.

– Det är klart att det har sina fördelar och nackdelar som allting annat. Men för mig är de faktiskt bara mina föräldrar och inte något slags varumärke och så har det alltid varit. Jag tror att det blir så när man växer upp med det från början, man reflekterar inte över det lika mycket.

Läs mer:

Annons