Alice Bah Kuhnke.
5 snabba frågor Alice Bah Kuhnke
2:05

Efter reklamen: 5 snabba frågor Alice Bah Kuhnke

(2:05)

Slå på ljud

Tidigare kulturministern Alice Bah Kuhnke, 49, är numera Europaparlamentariker i Bryssel, och tillbringar sina dagar i olika möten med andra europeiska toppolitiker.

Men på tisdagen gick allt fel för Alice, som nu berättar på Instagram om hur hon råkade visa sig halvnaken för de prominenta kollegerna.

Hon konstaterar att hon under morgonen gick runt utan särskilt mycket kläder på sig i lägenheten, och kopplade upp sig på ett viktigt utskottsmöte under tiden, för att höra när det började.

”Under några rafflande minuter, hann jag glömma (!) att datorn var på, så plötsligt hör jag hur mitt namn ropas upp: -Mrs Kuhnke, Mrs Kuhnke..., Och i samma veva som jag skyndar från köket, med kaffe i ena handen, skvättandes över golv och pinaler, och lutar mig fram över datorn för att säga de artighetsfraser som vi alltid upprepar för att testa ljud och bild så SLOG DET MIG att jag inte (alls) var klädd....”, skriver Alice Bah Kuhnke på Instagram, till en bild där hon tar sig för pannan.

15 artister vi aldrig hade trott skulle vara med i Melodifestivalen

Alice Bah Kuhnkes bortförklaring för kollegerna

Den svenska politikern krishanterar genom att kasta sig ner på golvet, innan hon kommunicerar med de andra mötesdeltagarna.

”Så jag slängde mig ner på golvet, under skrivbordet, samtidigt som jag ropar något obegripligt på engelska typ ”Eh... Thank you... everything is just fine... eh, I don’t need to test the picture because eh...mummel mummel... RIDÅ.”, skriver Alice Bah Kuhnke om den pinsamma händelsen.

Inlägget har gillats av nästan 8000 personer, och många roas av Alices pinsamma anekdot från jobblivet.

Mest läst