Alicia Vikander var inbjuden på brittiska ambassadens middag med Will och Kate som hölls i Stockholm tidigare i veckan. Fredrik Skavlan undrade om man som gäst på en sådan middag får en breif om hur man tilltalar brittiska kungligheter.

– Ja, jag har ju sett The Crown! Det var faktiskt det första jag och min vän började prata med William om. Han är tydligen ett Game of Thrones-fan fick jag veta.

Läs även: Alicia Vikander frontar Louis Vuittons nya kampanj – se bilderna här!

Under middagen, då alla gäster gått in och satt sig vid borden först visste hon inte riktigt hur hon skulle göra.

– Jag satt liksom och kikade, jag gissar att man väntar, jag var väldigt hungrig. Men normalt sett, om man är över 10 personer vid ett bord har man tillåtelse att börja vid ett bord. Men det var ingen annan som började så jag höll tillbaka. Jag visste inte ens om jag fick – jag tog inte ens en klunk vatten för jag tänkte: nej, jag bara väntar nu.

Läs även: Så klarar du olika middagsbjudningar – 7 etikettregler att ha koll på

Filmregissören Ruben Östlund får i programmet bemöta hur det egentligen var när tysk press kopplade ihop honom med Angelina Jolie, som hennes nya pojkvän, efter att de tagit i hand med varandra på röda mattan. Något som

– Jag får reda på det genom att min fru säger det till mig på telefon. Min fru var så cool, hon hade sagt (till tyska journalister, reds anm) att ”får Ruben Angelina att le då är jag bara glad för det”. Då tänker jag ut att mitt svar ska bli, när pressen ringer: ”Nä, jag och Angelina är bara vänner”.

Läs även: Ruben Östlund nomineras till en Oscar för ”The Square”

Ytterligare en av gästerna är danske stjärnkocken René Redzepi, känd från Köpenhamnsrestaurangen Noma, som bjuder programmets gäster på pissmyror och pesto som han gjort på pissmyror. Inga konstigheter för Alicia som konstaterar:

– När jag var liten gick jag i skogen och åt myror.

Av deras miner att döma var det ingen smakhöjdare.

Övriga gäster i kvällens Skavlan är svenska regissören Lisa Langseth, skådespelerskan Ingebjørg Bratland och Bo Kaspers Orkester.

Läs även: Så mycket insekter får vi i oss genom maten varje år

Se Skavlan i kväll kl 21.00 på SVT 1 och på SVTPlay. 

 

 

Mest läst