Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Alicia Vikander talar ut om missfallet: ”Så extremt”

26 jul, 2022 
AvSimon Nilsson Larsson
AvSimon Nilsson Larsson
FotografTt
Alicia Vikander
Alicia Vikander är sällan speciellt pratglad om sitt privatliv.
Men nu öppnar hon upp om missfallet som hon beskriver som extremt och smärtsamt.
Annons
Alicia Vikanders stilresa genom årenBrand logo
Alicia Vikanders stilresa genom åren

Alicia Vikander, 33, och Michael Fassbender, 45, gifte sig 2017 och sedan dess har paret varit väldigt förtegna om sina framtidsplaner.

I oktober 2020 började det skvallras om att de väntade barn ihop, men de valde att inte svara på några frågor om den saken. Men i början av augusti förra året syntes Alicia Vikander och Michael Fassbender med en bebis i famnen på flygplatsen i Paris, och det blev då känt att de fått tillökning i den lilla familjen. Hollywoodparet hade nämligen fått sig en pandemibebis.

Så har barnet förändrat Vikanders liv

Till People berättade Alicia Vikander om hur föräldraskapet gett henne en ny förståelse för livet.

– Det är ganska vackert, och kommer bidra mycket till mitt arbete i framtiden, sa hon utan att avslöja varken namn, kön eller hur gammal den lilla bebisen är.

Michael Fassbender och Alicia Vikander.
Michael Fassbender och Alicia Vikander.

I en intervju med det amerikanska magasinet Harpers Baazar har hon också berättat att resan mot en graviditet inte gick på en rak stig.

Annons

– Jag försökte bli gravid ett tag. Så jag hade tuffa perioder under nedstängningen. Jag kämpade en tid, säger hon samtidigt som hon överväger att inte berätta mer.

Men hon fortsätter:

– Men jag tror att det händer många och att så många kvinnor går igenom samma saker och det är tufft, säger hon.

Alicia Vikander om smärtsamma missfallet

I intervjun säger Alicia Vikander också att hon till en början inte hade några planer alls på att bli mamma. Eller att hon ens tänkt tanken förrän hon fyllde 30 år. Och det var först efter ett missfall som hon förstod att hon verkligen ville ha barn.

– Ett tag trodde jag inte att jag kunde bli gravid, fortsätter hon samtidigt som hon går in på hur livet ter sig idag – i familjen om tre.

– I min lilla familj, med min make och mitt barn, så reser vi tillsammans, alltid. Det är regeln. Vi tar jobb så att någon av oss alltid kan vara med bebisen, fortsätter hon.

I en ny intervju med Sunday times öppnar hon åter igen upp sig om den jobbiga tiden, och berättar att hon började tänka tillbaka på filmen The light between oceans, i vilken hennes karaktär går igenom två missfall. Det var också på inspelningen av den filmen som hon och Michael Fassbender träffades.

– Missfallet var så extremt, det var smärtsamt att gå igenom och självklart fick det mig att tänka på när vi gjorde den filmen. Den filmen har en annan mening nu, säger hon.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons